Фиорентина смачка Динамо Киев, но едва се класира за полуфиналите


Фиорентина смачка Динамо Киев, но едва се класира за полуфиналите

1431 0

Фиорентина достигна до полуфиналната фаза на Лига Европа, след като стигна до много трудна победа над Динамо (Киев) с 2:0 и след 3:1 общ резултат продължава напред.

Решаващ за класирането се оказа голът като гост, който "виолетовите" отбелязаха в Украйна в добавеното време, дал предимство на италианския тим.

Иначе в днешната среща на "Артемио Франки" имаше само един отбор и това беше Фиорентина. Възпитаниците на Виченцо Монтела стигаха лесно до положения и още през първото полувреме имаха 13 удара.

В края на първото полувреме беше решен и двубоят. В 40' Джърмейн Ленс нахлу в наказателното поле на Фиорентина, но потърси лесен начин за гол и се опита да си изпроси дузпа. Съдията обаче видя добре ситуацията и показа втори жълт картон за симулация на крилото и той трябваше да напусне играта - 10 човека на терена за Фиорентина.

Само три минути по-късно Фиорентина Хоакин проби отляво и нахлу към центъра. От границата на наказателното поле той пробва прострелно центриране за Гомес. Малко случайно топката се удари в коляното му, но все пак влетя в мрежата за 1:0.

През второто полувреме Динамо не отправи нито един удар и логично Фиорентина продължи напред. В последната минута на продълженията пък Варгас също вкара, за да направи по-изразителна победата на "виолетовите". Към полуфиналите се присъединява и още един отбор, след като Наполи елиминира Волфсбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички