Вратар в Италия вкара важен гол от 90 метра - треньорите и резервите на Модена нахлуха на спринт на терена (ВИДЕО)


Вратар в Италия вкара важен гол от 90 метра - треньорите и резервите на Модена нахлуха на спринт на терена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

26541 0

През вчерашния ден (9 април) в италианската Серия С Модена успя да спечели много важни три точки в борбата за промоция в Серия Б, побеждавайки по зрелищен начин с 2:1 предпоследния в класирането Имолезе, който води битка за спасението си.

До 69-ата минута двубоят на "Алберто Брагила" беше 0:0, но тогава Антонио Пергрефи откри резултата за домакините. Три минути преди края на редовното време гостите получиха дузпа, която беше реализирана от Матео Ливиеро.

Победата за Модена дойде след края на редовното време, когато 24-годишният вратар Рикардо Ганьо изрита с всичка сила топката в преди позиции, а колегата му от Имолезе Джанвария Роси (35 години) не разчете добре параболата, излезе по-напред от необходимото и в крайна сметка кълбото се озова в мрежата му...

Това попадение предизвика истински екстаз на трибуните, а всичките съотборници на Ганьо, както и резервите, плюс треньорите, се затичаха на спринт към него от радост. 

Този победен гол е с изключителна стойност, тъй като два кръга преди края на сезона в Серия С Модена вече води с четири точки пред втория Реджана. Според регламента на шампионата, само първият отбор в класирането печели директна промоция във второто ниво на футбола в Италия! Имолезе пък вече няма никакъв шанс да остане в групата, без да играе баражи, тъй като "спасителният бряг" е на 9 пункта разстояние.

Ето го и страхотния 90-метров гол на Рикардо Ганьо:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички