Воле от 35 метра от тъчлинията: Вече имаме фаворит за най-красив гол (ВИДЕО)


Воле от 35 метра от тъчлинията: Вече имаме фаворит за най-красив гол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2445 0

Воле от тъчлинията и от 35 метра? Звучи като гол, който можем да видим на някоя от популярните футболни игри FIFA или PES, но всъщност стана реалност. Това се случи по по-ниските дивизии на футбола в Острова, а името на човека, който го стори, е Оли Бабингтън.

Той играе за АФК Кливедън, а в последния двубой на своя тим стори наглед немислимото. При атака на неговия тим съотборник на Оли опита прострелно подаване към наказателното поле, с което да изведе играч на добра позиция за гол.

Противниковата отбрана обаче се справи и топката бе изчистена от дъгата на наказателното поле към тъчлинията - на "безопасно" място. Там обаче дебнеше Оли Бабингтън, който повярва, че може да опита нещо изключително въпреки позицията си.

Бабингтън намери топката с десния си крак и я изпрати заплашително към далечния ъгъл на вратаря, който бе излязъл леко напред. В крайна сметка топката прехвърля стража и влезе в мрежата му, а това прати в екстаз съотборниците на Оли.

Разбира се, това съкруши и противниковия отбор, който сякаш не вярваше на какво е станал свидетел. Можете да видите красивото изпълнение във видеото по-долу. Дори ФИФА не пропусна да "уважи" гола.

Официалната страница в Туитър реагира на видеото и добави като текст: "Миналият понеделник бе определено кой печели наградата "Пушкаш". Този гол е потенциален претендент за следващия път".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички