Как Микел Артета обясни страшната "суша", която налегна Арсенал?


Как Микел Артета обясни страшната "суша", която налегна Арсенал?
Снимка: Getty Images

1127 0

Старши треньорът на Арсенал Микел Артета отдаде лошата форма на своя отбор на изключително трудния последен месец, през който е преминал целият клуб.

По-рано днес "артилеристите" не успяха да победят последния Бърнли у дома си и записаха пети пореден мач без успех. Говорейки на пресконференция след мача, Артета заяви следното:

"Започнахме мача слабо, изглеждахме уморени, липсваше ни както ритъм, така и желание да атакуваме правилно. След това започнахме да работим по-бързо, започнахме да създаваме по-опасни моменти. Второто полувреме не беше като първото. Опитвахме се по всякакъв начин да вкараме, но действията ни в третината на противника не бяха качествени".

"В края на мача, когато сте изправени пред много дълбока защита, трябва да сте по-активни и креативни, но днес не видях това. Така играе Бърнли - те искат да забавят темпото и трябва да уважаваш това. Време е да започнем да вкарваме и да връщаме играчите в отбора. Последните четири седмици бяха изключително трудни по отношение на организацията на тренировките и подбора на състава поради контузии и коронавирус", обясни наставникът на Арсенал.

*Следващият мач за лондончани е на 10 февруари - гостуване на Уулвърхямптън (24 кръг, Висша лига).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички