ВИДЕО+СНИМКА: Бас Дост обясни как се чувства, след като колабира на терена


ВИДЕО+СНИМКА: Бас Дост обясни как се чувства, след като колабира на терена
Снимка: Getty Images

900 0

Ужасен епизод прекъсна мача от нидерландската Ередивизи между АЗ Алкмаар и Неймеген. Той бе свързан с нападателя на НЕК - Бас Дост, който е бивш национал на Нидерландия и бивш играч на Спортинг Лисабон, Волфсбург и други.

В края на двубоя Дост падна в средата на терена и загуби съзнание. Това наложи мачът да бъде прекъснат. На футболиста бе оказана незабавна медицинска помощ, след което той дойде в съзнание.

"Справям се добре. Помощта, която получих на терена, беше фантастична. Сега съм в болница и се чувствам добре. Благодаря за цялата подкрепа!", заяви впоследствие нападателят, който премина в НЕК Неймеген това лято от Утрехт. Той е на 34 години.

Случаят с Дост не е първият през този сезон в нидерландското първенство. В началото на месеца вратарят на Валвейк - Етиен Весен, припадна след сблъсък с нападател на Аякс.

Мачът беше прекъснат, на терена започна битка за живота на футболиста, а много от играчите на двата тима не успяха да сдържат сълзите си, напускайки игрището. По-рано и в Испания футболист колабира на терена и тръгна да играе, когато се свести.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички