Скандалът се разраства: Аякс се готви да съди нидерландската федерация


Скандалът се разраства: Аякс се готви да съди нидерландската федерация
Снимка: Getty Images

1213 0

Аякс обмисля да предприеме съдебни действия срещу Холандската футболна асоциация, след като реши да премести прекратения мач срещу Фейенорд за сряда (27.09).

Кралската холандска футболна асоциация взе решение мачът да се играе при закрити врати в 14:00 часа на "Йохан Кройф Арена" на 27 септември. А домакинският мач на Аякс срещу ФК Волендам на същия ден ще бъде преместен за по-късна дата.

Скандалът се разраства

Въпреки това Аякс пусна изявление, в което обяви, че се противопоставя на този ход. "Аякс не одобрява неправомерното поведение, което доведе до спирането на дербито. Много футболни фенове станаха жертва на това. Поради национални и международни мачове, най-ранният възможен момент за игра на Аякс срещу Фейенорд от наша гледна точка е първата седмица на ноември".

"Тогава се играе кръг за купата, в който Аякс и Фейенорд не участват. ФК Волендам го прави. Програмата за състезанието и купата сега се коригира от федерацията за четири клуба поради завършване на прекратен мач. Жертва на това са не само клубовете, но и привържениците. Ето защо Аякс обмисля съдебни действия".

Мачът в неделя беше прекратен след 55 минути поради проблеми с феновете, като зрителите хвърляха факли и фойерверки по терена. Аякс губеше с 3:0 по това време. Амстердамци имат слаб старт на сезона със само една победа, като са 13-ти в лигата и допусна и трите гола през първото полувреме.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички