ВИДЕО: Играч на Аякс наби фен, клубът не прие извинението му и го глоби


ВИДЕО: Играч на Аякс наби фен, клубът не прие извинението му и го глоби
Снимка: GettyImages

1163 0

Ръководството на Аякс взе решение да накаже един от ключовите играчи в състава си. Нападателят Стивън Бергуис ще отнесе глоба след загубата на тима от Твенте с 1:3 в неделя (28.05).

Случката

Причина за това е, че 31-годишният състезател изпусна нервите си срещу фен след срещата. Насочвайки се към автобуса след последния двубой за сезона, таранът скочи във физическа саморазправа с привърженик, обидил на расова основа съотборника му Брайън Броби.

Малко по-късно играчът заяви, че съжалява за случилото се и острата си реакция. В специално изявление той заяви, че действията му не са оправдани, въпреки словесната атака срещу съотборника му.

Video edited on Kapwing

Това обаче не спести санкцията на голмайстора

"Стивън (Бергуис) реагира по грешен начин. Той бързо уведоми треньора Джон Хейтинга и мигновено се извини. При пристигането на стадиона той проведе разговор с Хейтинга, Едвин ван дер Сар и Свен Мислинтат. Те пожелаха да изслушат неговата история. Заключението е, че реакцията му е грешна и Аякс не я одобрява. Той беше глобен", пишат от клуба.

Бергуинс записа 11 гола и 11 асистенции в 42 мача във всички турнири с екипа на нидерландския гранд, които обаче не бяха достатъчни за шампионската титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички