ВИДЕО: Порто разкова Базел и е на 1/4-финал в Шампионска лига


ВИДЕО: Порто разкова Базел и е на 1/4-финал в Шампионска лига

4267 0

Порто нямаше никакви проблеми да се класира за четврътфиналите в Шампионска лига, след като в реванша срещу Базел разкова швейцарците с 4:0 и с общ резултат 5:1 стигна до следващата фаза в турнира.

Порто наложи волята си от самото начало, като в 12’ с прекрасен узстрел от пряк свободен удар Брахими разпечата вратата на Ваклик и даде аванс на своите. В 47’ всичко в срещата стана ясно, след като Ерера се разписа след чудесен пас на Брахими.

В  56’ с фантастичен удар от 28 метра Каземиро направи резултата класически, а 14 минути преди края след изключителна солова акция Абубакар фиксира крайното 4:0.

Базел, подобно на първия двубой, с нищо не показа, че заслужава класиране напред, като съотборниците на Иван Иванов бяха безлични през всичките 180 минути на сблъсъка.

Порто остава с горчив привкус от мача, въпреки класирането напред, защото Данило получи тежка контузия в средата на първата част. Той се сблъска с вратаря на отбора си и се строполи на земята, а след 5-минутна лекарска намеса вратът му беше обездвижен, а играчът беше откаран в болница.

Иначе голът на Каземиро беше 3-и в сметката на Порто от пряк свободен удар в Шампионска лига, което е рекорд в тазгодишното издание. Освен това „драконите” вече имат 21 гола в надпреварата, подобрявайки личния си рекорд  (20) от сезон 2003/04, когато тимът спечели купата с големите уши.

Срещата на "Ещадио Додрагао" почна с надмощие на домакините, като играчите от Швейцария често фаулираха своите съперници. Това накъса играта в началото, но не помогна на "кръстоносците", които търсеха задължителен гол в мача.

В крайна сметка обаче Порто се добра до ранен гол след установения натиск. След груб фаул на Самуел Брахими пробва директен обстрел от пряк свободен удар и топката се оплете в мрежата - 1:0 за "драконите" в 14'.

Минута по-късно играещият в Порто под наем от Реал Каземиро можеше да отбележи великолепен гол, но ударът му от 25 метра мина малко над вратата.

В средата на полувремето капитанът на Порто Данило претърпя ужасяващ инцидент, след като при сблъсък с вратаря на собствения си тим се свлече на земята и загуби за момент съзнание. След лекарска намеса вратът му беше обездвижен, а линейка го откара в местна болница. Футболистът е в съзнание.

До края на полувремето Абубакар на два пъти пропусна да удвои резултата, а това можеше да струва скъпо на Порто в 44'. Тогава Гаши имаше уникален шанс да изравни, но от отлична позиция прати топката в аут - 1:0 до почивката.

Втората част почна ударно за "драконите", които бързо удвоиха резултата в своя полза. В 47' Брахими изведе на отлична позиция Ерера и той беше безгрешен - 2:0.

 

В 56' всички в двубоя се реши, след като Каземиро блесна по впечатляващ начин. Той пробва изстрел от пряк свободен удар на 30 метра от голлинията и прати топката право в горния десен ъгъл - невероятен гол и 3:0.

 

В 76' и Абубакар най-накрая успя да се разпише, след като след самостоятелен пробив пробва удар от 20 метра, минал зад Ваклик - 4:0 и разгром за Порто.

СТАТИСТИКА

ПОРТО - БАЗЕЛ 4:0 (14' Брахими, 47' Ерера, 56' Каземиро, 76' Абубакар)

Порто: Фабиано, Данило, Майкон, Маркано, Алекс Сандро, Каземиро, Брахими, Евандро, Ерера, Тейо, Абубакар

Базел: Ваклик, Самуел, Шар, Сафари, Дзуфи, Фрей, Елнени, Шака, Щрелер, Гаши, Гонсалес

Съдия: Йонас Ериксон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички