ВИДЕО: Дузпа направи Порто фаворит в сблъсъка с Базел


ВИДЕО: Дузпа направи Порто фаворит в сблъсъка с Базел

1925 0

Базел и Порто завършиха при резултат 1:1 в първи осминафинален двубой от Шампионска лига между двата отбора в Швейцария.

В 11' Гонсалес откри резултата с единствения удар на Базел в мача, като "драконите" буквално прегазиха своя съперник.

Гостите отправиха 15 удара, 7 точни и Ваклик се превърна в герой за своите, спасявайки всички удари от игра на Порто. В 79' след игра с ръка на Валтер Самуел Данило успя да отбележи от дузпа.

Реваншът е след две седмици в Португалия.

"Кръстоносците" записаха мечтан старт в срещата, след като Фрей прати уникален 30-метров пас за Гонсалес. Нападателят овладя и напредна между двама защитници и успя да прокара топката покрай вратаря - 1:0.

До самия край на двубоя обаче "драконите" буквално прегазиха своя съперник, а в 20' вратарят на домакините спаси много опасен удар на Данило.

В 35' пък гол на Кристиан Тейо беше отменен заради спорна засада, а Мартинес се отчете с още един пропуск в края на полувремето.

През второто полувреме португалският гранд продължи да "задушава" своя съпенрник, а нов гол беше отменен в 50' на Касемиро, отново заради спорна засада. 8 минути по-късно Ваклик спаси удар на Тейо.

Мартинес и Данило се отчетоха с нови пропуски до края на двубоя, но в 78' съдията награди гостите с дузпа след игра с ръка на Валтер Самуел. Данило стреля точно и донесе равенството на своите.

 


Basel 1 - 1 Porto All Goals and Full Highlights... by funnyno1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички