ВИДЕО: Шалке унижи Реал Мадрид, Касияс спаси тима в Шампионска лига


ВИДЕО: Шалке унижи Реал Мадрид, Касияс спаси тима в Шампионска лига

8497 0

Шалке 04 изигра фантастичен мач на „Сантиаго Бернабеу” и само късметът и Икер Касияс попречиха на „кралскосините” да отстранят жалкия Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионска лига.

Немската селекция записа исторически успех в Мадрид и стигна до 4:3 над европейския клубен шампион, но след 2:0 в първата среща „белия балет” като по чудо се озова на четврътфиналите в най-комерсиалния клубен турнир.

През първото полувреме на два пъти гостите излязоха напред с попадения на Фугс (21’) и Хунтелаар (40’), но Роналдо (25, 45) с два гола с глава успя да запази своите в мача. Бензема в 53’ блесна с фамозен гол, който привидно реши мача, но това далеч не беше всичко.

В 57’ Зане върна равенството, но в следващите минути Шалке не показа свежест и рядко стигаше до положения. Така се стигна до 84’, в която грешка на Модрич изведе Хунтелаар сам срещу Касияс, а холандецът направи 3:4.

В заключителните минути Касияс се отчете с 3 невероятни спасявания и ключови намеси при центрирания, с които опази крехкия гол аванс на своите и заедно с Роналдо вкара Реал Мадрид с мъка сред четвъртфиналистите.

"Белия балет" не успя да изравни рекорда на Манчестър Юнайтед за най-много поредни победи като домакин. Освен това Шалке е първият отбор в историята, отбелязал 4 гола на "Бернабеу" в мач от елиминационната фаза.

Челси и Порто пък останаха единствените непобедени отбори в Шампионска лига, след като Реал загуби днес. Роналдо вкара пък своя гол №40 през сезона, с което изостава само на 1 от Лионел Меси.

Кристиано изравни Лео за най-много голове в историята на Шампионска лига - 75, а в същото време го изпревари за голове в Европейските клубни турнири, като вече има 77 срещу 75 на Меси.

В другата среща Порто удари тежко Базел.

Стартови състави

Карло Анчелоти не се подчини на волята на феновете и отново пусна в игра Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема, като Реал ще играе в схема 4-3-3. Зад тях са разположени Сами Кедира, Тони Кроос и Иско. Защитата е почти изцяло променена, като Арбела, Коентрао, Пепе и Варан ще са последна преграда пред вратаря Касияс.

Роберто Ди Матео отново не може да разчита на най-добрия си играч Юлиян Дракслер, като италианският спец излиза в атакуваща схема 4-4-2. На вратата е младият Веленройтер, а пред него четворката в защита е формирана от Фугс, Настасич, Матип и Хьоведес. Барнета и Мейер ще оперират по двете крила, а в халфовата линия ще са подпомагани от Хьогер и Нойщадер. Чупо-Мотинг и Хунтелаар ще водят нападението.

Първо полувреме

Срещата почна с добра контраатака на "белия балет", която обаче приключи пред наказателното поле след грешен пас с пета на Бензема. Във 2' Шалке можеше да открие, но Мейер реши да стреля отдалеч и не застраши особено Касияс.

В 9' дойде първата опасност в полза на Реал, когато Иско беше изведен в наказателното поле, но той си поведе твърде дълго топката и спечели само корнер. В 10' пък Мотинг получи добро центриране в наказателното поле, но пропиля най-добрата възможност за своя тим.

В 17' Мейер се устреми към вратата на Касияс и пробва удар, но топката мина встрани. Шалке пък играеше далеч по-добре от именития си съперник, но гол така и не падаше.

В 21' обаче това се промени. Мейер отново проби, този път отдясно и центрира в наказателното поле. Там Хунтелаар пропусна за Фугс, който останал абсолютно сам от 4 метра разстреля Касияс - 0:1.


Goal Fuchs - Real Madrid 0-1 Schalke - 10-03-2015 by Video-Live

3 минути по-късно не беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Кедира, а в 25' резултатът беше равен. След центриране от корнер Роналдо засече отлично с глава и изравни, а след това отправи доста неприлични думи към феновете на "Бернабеу", които освиркаха тима жестоко след гола на Фугс.

Скоро след попадението "белия балет" можеше и да поведе в резултата, след като Иско изведе Роналдо в наказателното поле, но Кристиано прати топката в аут.

В 38' Шалке едва не изравни, след като ужасяваща грешка на Варан едва не доведе до автогол. Минута по-късно Шалке тресна и гредата зад Касияс.

В 40' обаче "кралскосините" най-накрая се разписаха. Защитата на домакините беше под всякаква критика. Фугс пусна за Мейер в наказателното поле, който прати снаряд, но Касияс спаси. Никой от играчите в защита обаче не покри Хунтелаар, който разпечата вратата на капитана на столичани - 1:2.

В добавеното време на първото полувреме Реал Мадрид отново успя да изравни, след като Иско проби през центъра и пусна отляво за Коентрао. Той прати впечатляващо центриране към далечната греда, където Роналдо отново с глава реализира - 2:2.

Второ полувреме

Втората част почна с ново положение пред вратата на Касияс. Активният Мейер пробва удар от 15 метра, но испанският национал спаси.

В 53' Коентрао проби отляво, топката почти му беше отнета, но попадна на крака на Бензема. Той направи рейд по широчината на терена в наказателното поле, направи за смях защитата на Шалке и реализира, минавайки и покрай Веленройтер - 3:2.

Само 3 минути по-късно обаче Зане изригна. След като смени Мотинг през първото полувреме, той получи топката пред наказателното поле и с фамозен удар с левия крак препарира Касияс за 3:3.

Срещата продължи в страхотно темпо, като Шалке можеше да поведе отново чрез Хунтелаар и Мейер, които обаче бяха неточни. В 65' пък Бейл изведе Арбелоа, но десният бранител, сам срещу Веленройтер, изпусна.

4 минути по-късно Роналдо комбинира с Кедира на границата на наказателното поле, който от своя страна пусна за Кроос малко по-назад. Немският халф стреля силно, но Веленройтер успя да избие в корнер.

Двубоят утихна в следващите минути, като Бейл и Роналдо пропуснаха да решат всичко в мача, а в 84' се случи немислимото. Модрич се опита да избие топката от краката на Зане, но изведе Хунтелаар в предни позиции. Асът на Шалке напредна и прати топката чрез горната греда във вратата на Касияс - 3:4.

Само две минути по-късно Шалке едва не направи резултата 3:5, но Касияс блесна с фамозен рефлекс и спаси удара на Лирой Зане. В 89' Хьоведес беше напът да реализира, но Касияс с 6-ото си спасяване в мача обезличи капитана на гостите.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

РЕАЛ - ШАЛКЕ 3:4 (Фугс 21', Роналдо 25', Хунтелаар 40', Роналдо 45+1, Бензема 53', Зане 56', Хунтелаар 84')

Реал: Касияс, Арбелоа (83 - Начо), Пепе, Варан, Коентрао (58 - Коентрао), Кедира (58 - Модрич), Кроос, Иско, Роналдо, Бейл, Бензема

Резерви: Навас, Марсело, Начо, Модрич, Ияраменди, Ернандес, Хесе Родригес

Шалке: Веленройтер, Хьоведес, Фукс, Настасич, Матип, Мейер, Хьогер (57 - Горетцка), Барнета (75- Учида), Нойщадер, Матинг (27 - Зане), Хунтелаар

Резерви: Веткло, Учида, Каан Айхан, Соботка, Горетцка, Зане, Кехер

Жълти картони: 31' Роналдо, 55' Коентрао (Р), 94' Нойщадер

Съдия: Дамир Скомина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички