ВИДЕО: Мечтаният финал в Копа Америка е факт, след като Аржентина преодоля Колумбия


ВИДЕО: Мечтаният финал в Копа Америка е факт, след като Аржентина преодоля Колумбия
Снимка: Getty Images

3151 0

Аржентина ще спори с Бразилия за Копа Америка в класическото дерби на Южна Америка. Това стана факт, след като "гаучосите" преодоляха Колумбия в полуфиналите с 3:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът беше 1:1.

Аржентина започна по-уверено двубоя, като още в 4-ата минута Николас Гонзалес беше близо до гола. Той падна 3 минути по-късно, когато Меси подаде на Лаутаро Мартинес и нападателят на Интер не сбърка. Още в ответната атака Колумбия можеше да изравни, но Емилиано Мартинес се намеси.

В 37-ата и 39-ата минута колумбийците на два пъти нацелиха гредите чрез Вилиам Бариос и Йери Мина. В началото на втората част Колубмия продължи да е по-активният тим, но Емилиано Мартинес направи няколко надеждни намеси. В 61-ата минута Лукас Диас вкара за 1:1.

Аржентина също направи куп пропуски чрез Меси и Мартинес и така се стигна до дузпи. Меси, Паредес и Мартинес вкараха за Аржентина, а Де Паул пропусна. Емилиано Мартинес спаси цели три дузпи на съперника - той изби ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едуин Кардона.

Ето как Бразилия се класира за финала в Копа Америка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички