ВИДЕО: Късен снаряд На Педро Поро класира Тотнъм за кръг IV на ФА Къп


ВИДЕО: Късен снаряд На Педро Поро класира Тотнъм за кръг IV на ФА Къп
Снимка: Getty Images

1547 0

Тотнъм се класира за следващата фаза на ФА Къп, след като победи Бърнли с 1:0. "Шпорите" не блестяха в този мач на свой терен, но впечатляващо попадение на Педро Поро в 78' ги измъкна тази вечер.

Домакините не се отличиха със силен мач, за което помогна и представянето на Бърнли. През първата част "шпорите" оказаха домакински натиск, но не успяха да създадат сериозна голова ситуация.

Най-добрата възможност за гостите дойде в 27-ата минута, когато Зеки Амдуни се озова очи с очи с Викарио, но прати топката над напречната греда.

След почивката Тотнъм отново не показа, че иска да реши мача в редовното време. В 69' Бренън Джонсън падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник на Бърнли, но съдията не видя повод да свири дузпа. След това той се консултира с ВАР, но не промени мнението си.

И когато не се виждаше как "шпорите" ще променят нулите на таблото, Педро Поро избухна. Той се възползва от грешка в изнасянето на топката на Бърнли, открадна топката и от позиция извън наказателното поле с мощен удар не остави шанс на Мурич - 1:0.

След гола Тотнъм усети глад за още и в 86' Раян Сесеньон пробва изстрел от дистанция, но не успя да покачи аванса на своя тим. Към края на добавените 7 минути Бърнли едва не стигна до изравняване - след ъглов удар топката стигна до Амдуни, който не успя да я насочи отблизо в мрежата на Викарио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички