Микел Артета открои три важни факта преди дербито Арсенал - Ливърпул за ФА Къп


Микел Артета открои три важни факта преди дербито Арсенал - Ливърпул за ФА Къп
Снимка: Getty Images

2562 0

Наставникът на Арсенал - Микел Артета, открои три важни факта преди големия сблъсък на неговия тим срещу Ливърпул, част от програмата на третия кръг на ФА Къп. Според испанеца историческото съперничество е страхотно, но и в същото време той твърди, че и двата гранда са се надявали на различен старт в турнира. Той също така заяви, че възпитаниците му не са играли добре в първата среща между двата тима във Висшата лига на "Анфийлд", завършила 1:1.

Думите на Артета преди Арсенал-Ливърпул

Микел Артета иска победа срещу Ливърпул

Още: Нов удар по Юрген Клоп и Ливърпул: Доминик Собослай също пропуска дербито с Арсенал

"Двата клуба имат страхотна история в тази надпревара. Имаме голям съперник, срещу който започваме. Играхме преди две седмици в лигата. Беше невероятен мач и съм сигурен, че отново ще е такъв. И двата отбора са се надявали на различен съперник, но имаме този невероятен сблъсък още в третия кръг и трябва да се справим с него.

В мача на „Анфийлд“ не бяхме на нужното ниво. Не направихме достатъчно, за да спечелим мача, но не го и загубихме. Това се отрази на инерцията, която имахме. След като бяхме първи в лигата по Коледа, шест дни по-късно бяхме четвърти. Сега играем на нашия стадион, при нашата атмосферата.

Лиспата на Салах? И в двата отбора липсват много важни играчи. Ще трябва да се адаптираме към това и да продължим да печелим мачове.

Зинченко напредва добре. Утре ще имаме още една тренировка и след нея ще преценим дали ще може да играе и да започне като титуляр. За останалите няма новини.

Още: Журналистът на Кристиано Роналдо отново "избухна": Този път жертви са любимият Арсенал и Микел Артета

Контузията на Тимбер е много дългосрочна. Той е още много далече от това да започне да тренира. Дали ще привлечем нов ляв бек? Отворени сме за трансфери, но акцентът е да извлечем максимума от играчите, които имаме. Ще работим с клуба, за да проучим дали има някакви налични възможности и да ги преценим. Възможно е и да няма и никакви сделки през януари", заяви испанецът пред медиите на Острова.

Пълен списък: Общо 39 футболисти ще напуснат английската Висша лига заради турнирите в Африка и Азия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички