ВИДЕО: Ал Итихад живна с втора победа в лигата, Бензема разочарова


ВИДЕО: Ал Итихад живна с втора победа в лигата, Бензема разочарова
Снимка: Getty Images

844 0

Ал Итихад победи Ал Рияд в мач от 20-ия кръг на Саудитската професионална лига. Тимът от Джеда се наложи с 2:0 над 15-ия в класирането благодарение на голове на Абдеразак Хамдалах в 12-ата минута и 90+7.

Звездата на домакините Карим Бензема започна титуляр в мача, но не успя да блесне и беше сменен в 71-ата минута.

Ал Итихад е на пета позиция в класирането, като изостава с 22 точки от лидера Ал Хилал. Ал Рияд е на петнадесета позиция.

Единственото попадение падна в 12', когато Мадалах Ал Олаян подаде към Хамдалах, кoйто от ръба на наказателното поле отправи страхотен изстрел, който се отби в гредата и влетя в мрежата за 1:0.

В края на първото полувреме Ал Итихад можеше да удвои преднината си, но Мартин Кампана спаси страхотен изстрел на Ал Олаян.

Бензема имаше 2 добри възможности в мача, но пропиля и двете. Първо, в 24' той отправи лош удар след хубав пас и не успя да затрудни вратаря на Ал Рияд. В 50' французинът стреля от наказателното поле, но встрани от вратата.

Ал Рияд имаше своя голям шанс в 61', когато Андре Грей отправи изстрел, но нацели дясната греда. Вместо това Хамдалах вкара втори гол в 90+7' и оформи крайното 2:0. 

Победата е втора за тима от Джеда за последните 5 мача. Ал Итихад бе наредил 3 последователни загуби в първенството на Саудитска Арабия, но в миналия кръг победи Ал Тае.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички