Ван Гаал избра между Роналдо и Меси: Използва много рядко срещан довод


Ван Гаал избра между Роналдо и Меси: Използва много рядко срещан довод
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

21319 0

Вече близо 20 години продължават сравненията между двамата най-велики футболисти на този век - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Винаги е представлявало интерес, когато която и да е известна личност трябва да избира между един от двамата.

Последен това стори бившият селекционер на националния отбор по футбол на Нидерландия - Луис ван Гаал. Опитният наставник предпочете португалеца, но използва довод, който е много рядко срещан конкретно в този спор.

Луис ван Гаал вярва, че Кристиано Роналдо е неговият тип играч въпреки повечето индивидуални успехи за Лионел Меси. Той посочи, че нападателят на Ал Насър и Португалия е повече отборен играч в сравнение с аржентинеца от ПСЖ.

"И големият въпрос - Меси или Роналдо? Най-добрият футболисти за този период са Меси и Кристиано Роналдо. Да избереш между двамата е трудно. Роналдо има повече резултати от Меси в титли" - започна Ван Гаал.

"Меси има повече индивидуални награди, но Роналдо е повече отборен играч. Така че ако трябва да избирам, аз съм треньор, който предпочита колектива пред един играч. Меси може и да е най-добрият в света, но трябва да играеш отборно" - сподели още нидерландецът.

Във вчерашния ден (23.03) и двамата футболисти блеснаха. Докато Роналдо счупи рекорда за най-много мачове с национална фланелка, Меси вкара гол и нацели две греди за Аржентина (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички