Ван Бастен с революционно предложение: Футболът ще е по-добър без засади


Ван Бастен с революционно предложение: Футболът ще е по-добър без засади
Снимка: Getty Images/Guliver

1340 0

Легендата на Милан и нидерландския футбол Марко ван Бастен предложи революционна идея във футболния правилник - да бъде отменена засадата. Правилото често предизвиква спорове, дори и след въвеждането на системата за видеоповторения, тъй като понякога разликата между нападателя и линията на защитата е милиметри, но това води до отменени голове. Поради това често се говори за промяна на правилото, но предложението на Ван Бастен е по-радикално - засадата да се отмени.

"Убеден съм, че правилото за засада не е добро. Бих искал поне да се пробва вариант на играта без засади. Убеден съм, че футболът ще е по-добър без засади. Футболът е фантастична игра, но мисля, че има още много какво да се направи, за да стане по-добра, по-атрактивна, по-интересна, по-вълнуваща. Трябва да работим върху това", заяви трикратният носител на Златната топка.

Ван Бастен, който бе технически директор на ФИФА между 2016 и 2018, има и други идеи за подобряване на футбола. "Ако видите колко често играчите губят време, бавят се около тъчове и контузии. Хората не искат да виждат това. Трябва да направим нещо по въпроса. Хората искат действие. Има толкова много ситуации, в които не гледаш нищо. Това не е добре за спорта", обясни нидерландецът. Според него един от вариантите за справяне с този проблем е въвеждането на точен хронометър като в баскетбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички