В Украйна стартират първенството, ще спират мачовете при бомбардировки


В Украйна стартират първенството, ще спират мачовете при бомбардировки
Снимка: GettyImages

1217 0

В Украйна ще стартира новият сезон на местното първенство, въпреки продължаващата руска инвазия, заяви спортният министър на страната. Миналият шампионат бе прекратен моментално, като така и не се доигра. Тогава се стигна до напускането на голяма част от чужденците, подвизаващи се в надпреварата.

"Украинското футболно първенство ще стартира на 23 август. Разбрахме се да изработим процедурата за организиране и провеждане на състезания при военно положение", написа Вадим Гутцайт във Фейсбук.

При прекратяването на кампанията Шахтьор Донецк водеше на Динамо Киев с две точки, но бе взето решение клубът да не бъде награждаван.

Министърът добави, че мачовете от новия сезон ще се играят на територията на страната, но без публика и със задължително наблюдение на всички правила за сигурност.

"По време на въздушни акции, мачовете ще бъдат спирани, и футболистите, треньорите и щабовете трябва бързо да се покрият", добави министърът.

По-голямата част от украинската футболна инфраструктура, като стадиони и тренировъчни игрища, бе разрушена при военните действия.

Вижте как коментира изживяното на фронта Олександър Усик!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички