Спортният министър на Украйна обяви колко спортисти и треньори загинаха във войната


Спортният министър на Украйна обяви колко спортисти и треньори загинаха във войната
Снимка: iStock

2359 0

 Министърът на младежта и спорта на Украйна Вадим Гутцайт обяви броя на загиналите спортисти и треньори от началото на руската инвазия в страната. Според него около стотина спортни лица вече са загинали.

"Руснаците убиха 100 украински спортисти и треньори. Освен загиналите, още четирима са ранени, а 22-ма са в плен. Загинаха на бойното поле и от вражески огън. Мъже и жени. Възрастни и деца. Всички те са герои, най-добрите от нашите най-добри хора", коментира Гуцнайт, цитиран от "ISport".

"Днес повече от 3000 въоръжени спортисти защитават Украйна и цяла Европа. С цената на живота и здравето си те избират мирното бъдеще на целия континент. Има повече от 1100 спортисти и треньори на фронта на доброволците. За Русия животът на окупатора не струва нищо. За нас всеки живот е цяла вселена. Никога няма да им простим. Вечна слава на героите на Украйна", допълни министърът. А ето какво е чувството да воюваш според Олександър Усик. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички