В Украйна бесни на ФИФА: Уж санкционира Русия, а отмяна на мача им с Полша няма


В Украйна бесни на ФИФА: Уж санкционира Русия, а отмяна на мача им с Полша няма
Снимка: Getty Images

1579 0

В Украйна и Полша са бесни на ФИФА по повод обявените санкции срещу Русия след започната от нея война. Те твърдят, че световната футболна централа играе "двойна игра", а причината за това е, че официално руският национален отбор не е отстранен от участие на плейофите за Мондиал 2022.

Както е известно, скоро след руската инвазия в Украйна бе съобщено, че всички руски футболни отбори са дисквалифицирани от участие в състезания под егидата на УЕФА и ФИФА. Това означава, че Спартак (Москва) няма да играе срещу РБ Лайпциг в осминафиналите на Лига Европа, а националният отбор няма да се изправи срещу Полша в плейофите за предстоящия мондиал.

Към днешна дата обаче съществува възможност Русия и Полша все пак да се изправят един срещу друг. Руснаците са подали жалба в КАС, а ФИФА все още не е обявила окончателното си решение за мача. Според журналиста Себастиан Сташевски мачът може да се състои през юни.

Към момента на официалния сайт на УЕФА срещу мача между РБ Лайпциг и Спартак (Москва) има надпис "отменен". На сайта на ФИФА обаче срещу мача Русия - Полша стои само надписът "отложен". Същевременно, от Полша обявиха, че не са получили официално потвърждение за отмяната на мача срещу Русия за Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички