Начо Монсалве: Казваха ми, че Левски е като Реал Мадрид в България


Начо Монсалве: Казваха ми, че Левски е като Реал Мадрид в България
Снимка: Оф. сайт на Левски

2360 0

Контузеният защитник на Левски Начо Монсалве даде интервю за клубната телевизия на "сините", в което коментира как върви възстановяването му, какво е научил в Атлетико Мадрид и какъв подарък иска за наближаващия си рожден ден:

"Започнах в понеделник да тренирам с основната група. Подготвях се сериозно във фитнеса през първата седмица и трябваше да съм внимателен с натоварванията. Вече се завърнах към тренировките и съм много щастлив да съм заедно с отбора. Сега вече мисля за това как да се върна в игра".

"Не, това не е най-тежката контузия в моята кариера. Преди две години имах травма в коляното. Тази обаче беше по-различна, тъй като беше в областта на ребрата. Както казах обаче, тренирах здраво и сега гледам напред с мисъл да се завърна в игра".

"Моето завръщане в игра зависи от резултатите, които ще покаже скенерът. Първо трябва да премина прегледи, следват срещи с доктора, както всеки ден и предстои да разберем".

"Щастлив съм. Радвам се, че играя за един от големите клубове в България. Горд съм, че имам възможността да защитавам цветовете на тази фланелка. Ние трябва да изкачим Левски там, където заслужава да бъде – в първата тройка. Трябва да направим всичко възможно, за да подобрим нещата".

"Мисля, че тук се разчита много на физическите единоборства за разлика от Испания и Нидерландия, където съм играл. Но какво вече казах, аз съм част от един голям клуб и трябва да го върнем там, където му е мястото".

"Играх в Атлетико Мадрид 11 години и научих наистина много. Тренирал съм и имам минути и за първия отбор. Мисля, че там изградих основите на моята кариера. Имах много добри треньори и страхотни съотборници. Бях редом до много големи играчи и се стараех да уча от тях всеки ден".

"Футболът в Нидерландия определено е различен в сравнение с този в Испания. В Испания се залага много повече на техниката и тактиката. В Нидерландия играеш на големи пространства и трябва да се учиш да се защитаваш в рамките на тези големи пространства. Много по-различно е в сравнение с Испания, но това беше едно различно преживяване за мен, което ме научи на много неща".

"Знаех, че Левски е голям клуб с най-много привърженици в България, че има велика история. Преди да дойда тук, хората ми разказваха, че това е като Реал Мадрид в България".

"Трябва да спечелим срещу ЦСКА. Длъжни сме да печелим всеки мач в този клуб. Загубихме две поредни срещи, но винаги трябва да гледаме напред и да мислим само за победа в следващите двубои. Този мач е по-различен, предстоят ни 90 минути и трябва да сме готови за тях. Със сигурност като подарък за рождения ми ден (бел.ред. - 27.04.) искам да победим ЦСКА и да се завърна на терена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички