В очакване на Евро 2016: Оценка на класиралите се отбори (част първа)


В очакване на Евро 2016: Оценка на класиралите се отбори (част първа)

1656 0

До Евро 2016 остават малко повече от 2 месеца. Отборите вече са 24, а не както досега – 16. Предстои футболно лято с много интересни сблъсъци. Кой има най-големи шансове да спечели Евро 2016? Кой е в най-добра форма? Има ли Англия този път достатъчно добър отбор? The Telegraph представя  отговорите на тези въпроси, както и информация за всеки класирал се отбор. Представяме ви първите 12 отбора, част от Евро 2016.

Унгария

Унгарският национален тим успя да се класира по някакъв начин за Евро 2016, но едва ли ще успее да издържи дълго в надпреварата. В отбора няма много футболисти, за които противниковите отбори да се притесняват, макар че едва ли има човек, който да не харесва Балаш Джуджак или да не знае кой е...

Албания

Какво може да се каже за Албания, което преди това не е било казвано. Миналата седмица отборът изгуби с 2:1 от Австрия в приятелска среща и определено не са толкова специални, без значение какво казват майките им за тях.

Украйна

Андрей Шевченко вече не  е част от националния отбор на Украйна и не е толкова вълнуващо да гледаш тима в надпреварата. Освен ако не си от Украйна. Миналия четвъртък украинските национали успяха да се доберат до победата над Кипър с 1:0. Украйна не е от най-плашещите страни на турнира и определено не притежават от най-добрите защити.

Турция

Националният отбор на Турция има някои качествени играчи и успя да се пребори за класиране  в група с Чехия и Холандия и остави Исландия извън турнира. Турция успя да победи и Австрия в приятелска среща с 1:2, така че е много вероятно турските национали да има какво интересно да покажат.

Румъния

Румънските национали успяха да се измъкнат непобедени през квалификациите, а в неделя завършиха наравно 0:0 с европейския шампион  Испания. Румъния показа, че може да спре всеки отбор, но определено тяхната сила не е в отбелязването на голове.

Уелс

В последните две приятелски срещи отборът на Крис Коулман показа, че е изцяло зависим от звездите си Гарет Бейл  и Рамзи, но това не е непознато из футболните среди. Феновете следят изкъсо изявите на играчите и мениджъра.

Швеция

Златан Ибрахимович от години е лидерът на отбора и разчита много на предстоящото Европейско първенство. Отборът успя да се промъкне през квалификациите, а в наскоро изиграните приятелски срещи загуби от Турция, а срещу Чехия играчите показаха по-добра форма и записаха равенство.

Швейцария

Любимият отбор на Сеп Блатер завърши след Англия в групата и се справят засега добре. Не са от най-добрите, но и не са толкова слаби в представянето си. Например, техният най-добър играч е 32-годишният Стефан Лихтещайнер.

Ирландия

Ирландия е в група "Е" на европейското първенство заедно с тимовете на Белгия, Италия и Швеция.  Нито настоящата форма или пък талантливи футболисти може да направят отбора фаворит.  Може би късметът, ако е на тяхна страна би свършил работа. Междувременно стана ясно, че най-вероятно вратарят на националния отбор на Ирландия Роб Елиът по всяка вероятност ще пропусне предстоящото европейско заради тежка травма.

Русия

Добър отбор ли има Русия? В последната приятелска среща на националите, Франция се наложи с 4:2, дни преди това Русия пък победи Литва с категоричното 3:0. Объркваща ситуация, в която не може ясно да се преценят качествата на тима и до къде може да стигне в надпреварата.

Полша

Без съмнение звездата на тима е Роберт Левандовски. Той е нещо като „човекът-отбор“ и с няколко прекрасни изпълнения проправи път на Полша към Евро 2016. В двете проверки през изминалата седмица, полските национали постигнаха победи срещу Сърбия (1:0) и Финландия с категоричното 5:0.

Чехия

Сякаш не са минали 20 години, откакто Чехия игра на финал срещу Германия. Тогава на Евро 1996 на четвъртфиналите Поборски срази Португалия с гол-шедьовър. Днес чехите също имат своите достойни играчи, но защитниците не са сред тях. Отборът е в една група с Испания, Турция и Хърватия, а Петър Чех отново ще трябва да придаде нужната класа на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички