В Нидерландия пускат фенове от септември, но с необичайна забрана


В Нидерландия пускат фенове от септември, но с необичайна забрана
Снимка: Guliver/GettyImages

1154 0

Футболните привърженици в Нидерландия ще може да се завърнат на стадионите през месец септември. За тяхно съжаление, ще трябва да спазват някои стриктни правила, които ще ги лишат от любимите им занимания по време на мач.

Феновете няма да имат право да пеят на стадиона заради опасността от разпространение на коронавируса по въздушно-капков път. Това означава, че на стадионите ще бъде необичайно тихо. Задължително ще е на стадиона да се спазва дистанция от метър и половина, както и да няма струпване на входовете и изходите преди и след мач.

Очаква се днес официално да бъде приета наредбата, като ще се отвирят 1/3 от съоръженията. Сезонът ще бъде открит официално на 11 септември, но преди това има двубои от Лигата на Нациите, където за първи път ще има публика. По-рано здравния министър в страната бе обявил, че не вижда как ще има публика преди да се открие ваксина за коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички