В Косово избухнаха: Прищина не е София - тук расизъм няма


В Косово избухнаха: Прищина не е София - тук расизъм няма
Снимка: Guliver/GettyImages

2746 0

Шефът косовската футболна федерация Агип Адеми отправи остра реплика към България, в която определи столицата София като "расистка". Изказването идва по повод предстоящата среща между националните отбори на Косово и Англия в Прищина и съмненията дали английските футболисти няма да станат жертва на нова расистка атака от трибуните.

„Прищина не е София. Тук расизъм няма. Всички английски футболисти са добре дошли", заяви шефът на местната федерация Агип Адеми пред Прес асошиейшън, което веднага бе разпространено от всички медии.
 
„Дълги години в Косово бяхме дискриминирани. Заради това не се поддаваме на такива провокации", допълва Адеми.Шефът косовската футболна федерация Агип Адеми отправи остра реплика към България, в която определи столицата София като "расистка". Изказването идва по повод предстоящата среща между националните отбори на Косово и Англия в Прищина и съмненията дали английските футболисти няма да станат жертва на нова расистка атака от трибуните.

„Прищина не е София. Тук расизъм няма. Всички английски футболисти са добре дошли", заяви шефът на местната федерация Агип Адеми. „Дълги години в Косово бяхме дискриминирани. Заради това не се поддаваме на такива провокации", допълва Адеми.

Както е известно, футболни хулигани на Националния стадион "Васил Левски" отправиха расистски обиди към футболисти на Англия, което доведе до спиране на мача между България и Англия на два пъти. Впоследствие отборът ни получи наказание от УЕФА за расистките прояви.

Според Адеми в Косово ситуацията е съвсем различна от тази в София и не може да става и дума за расизъм. Великобритания имала основна роля в признаването на Косово и заради това всички негови жители, без сърбите, разбира се, били много благодарни. В столицата на Косово вече е пълно с плакати на английски национали и надпис „Добре дошъл, братко".

Междувременно голям скандал се разрази в националния отбор на Англия, където двама футболисти на Ливърпул и Манчестър Сити едва не се сбиха по време на тренировка, а единият бе изваден от състава за следващия мач (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички