В Италия се чудят какво да правят на Евро 2020


В Италия се чудят какво да правят на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

886 0

Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Грабина изпрати съобщение до министър-председателя на Италия Марио Драги. Причина за това е призив към премиера на Ботуша да „направи всичко възможно, за да запази Европейското първенство по футбол 2020 в Рим”.

Италия е заявила 19-и април като дата, в която може да се обяви това решение в следствие на мерките, наложени срещу коронавируса, но от УЕФА искат това да се случи по-рано.

Осем държави са потвърдили вече, че са готови да отпуснат от 25% до 100% от капацитетите на своите стадиони за публика за предстоящия континентален формат. Именно заради това Гравина е изпратил това съобщение до Драги.

ANSA твърди, че шефът на футболния съюз в Италия е помолил премиера да вземе необходимите мерки и Италия да може да потвърди пред европейската централа, че „Олимпико” ще е арена за Европейското първенство. Гравина е казал, че е сигурен в това, въпреки „съзнаването от критичната фаза поради ситуацията”. Драги пък споделя, че работи добре с италианската футболна федерация и ще даде позволението откриващия мач и останалите три да се проведат в Рим.

Председателят на футболната централа там е гарантирал стриктното спазване на предписанията, които правителството ще наложи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички