В Интер Маями вече учат испански заради Лео Меси, след като наследиха правилото "Барселона"


В Интер Маями вече учат испански заради Лео Меси, след като наследиха правилото "Барселона"
Снимка: Getty Images

1475 0

Влиянието на Лионел Меси в световния футбол е повече от огромно. Аржентинецът предизвика същински "трус" с трансфера си в Интер Маями отвъд Океана в МЛС. Наскоро пък стана ясно, че неговите съотборници правят всичко възможно и следват две наложени правила, за да поддържат добрата си връзка с аржентинеца.

Нов език

Изглежда, че неговите съотборници са толкова благодарни за приноса му, че са готови изцяло да научат майчиния му език - испанския. Това твърди полузащитникът на Интер Маями Едисон Аскона, който разкри, че някои футболисти на отбора се учат да говорят на майчиния език на седемкратния носител на Златната топка.

"Понякога той казва "Добро утро", когато идва на тренировки, но тези, които говорят английски и не знаят испански, сега се учат да говорят на майчиния му език", съобщава Аскона.

Правилото "Барселона"

Аскона също така призна, че отборът е наследил правилото "Барселона", използвано от Лионел Меси, докато играеше за едноименния гранд, което забранява на играчите да нараняват 36-годишния футболист по време на тренировка.

"Всички разбират, че не трябва да нараняваме Меси", добави националът на Доминиканската република. "Опитваме се да се защитаваме срещу него, но сме в пъти по-внимателни. Когато взима участие в отборните игри действаме на четири очи, когато трябва да го браним".

Наскоро бе потвърдено, че Ла Пулга ще се поздрави с осмата си "Златна топка" в края на месец октомври. Самият Меси пък посочи дали Карим Бензема е заслужавал най-ценното индивидуално отличие във футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички