В Гърция са възхитени от Кирил Десподов: Играчът, който липсваше на ПАОК, с едно действие може да промени хода на мача


В Гърция са възхитени от Кирил Десподов: Играчът, който липсваше на ПАОК, с едно действие може да промени хода на мача
Снимка: PAOK FC Official Facebook Page

3812 0

Кирил Десподов направи мечтания си дебют с ПАОК в Европа, като вкара гол и направи асистенция при победата над ХИК Хелзинки с 2:3. Медиите в Гърция обърнаха специално внимание на българския национал, от когото се очаква да се превърне в основен играч още при трансфера му.

Играчът, който липсваше на ПАОК

"Десподов бе главно действащо лице за ПАОК в "Болт Арена" в Хелзинки и доказа, че е футболистът, който липсваше на "черно-белите", пише "gazzeta.gr".

Според гръцкото издание той е направил всичко възможно по време на дебюта си като титуляр. "Още с втората си поява той показа, че е точно играчът, който липсваше в състава на "черно-белите". Футболистът, който с едно действие, с един удар може да промени хода в мача. 26-годишната българска звезда създаваше постоянно опасности за противниковата защита, дори и в лошите първи 45 минути на ПАОК".

Бърза адаптация

Още преди да завърши две седмици тренировки с новия си отбор, капитанът на българския национален отбор показа, че няма проблем да се адаптира към желанията на Разван Луческу. Той започна отляво на атаката, но имаше много моменти, когато влезе в зоната от оста и той беше в чиста предна позиция в няколко момента от мача.

Кирил Десподов завърши първия мач на ПАОК от груповата фаза на Лигата на конференциите на УЕФА с 4 удара, два от които точни. За 85 минути игра той направи една асистенция, една от които завърши в гредата, благодарение на доброто си представяне при изпълнението на 5 от корнерите, които отборът му спечели. Десподов имаше 74% точност на подавания и 39 притежания. А българският национал направи силно изказване след двубоя, като заяви, че ПАОК има манталитет на победител.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички