Унгария срази Англия с 4:0 като гост на "Молиню" в Лигата на нациите


Унгария срази Англия с 4:0 като гост на "Молиню" в Лигата на нациите
Снимка: Gettyimages

5563 0

Унгария нанесе изключително срамно поражение на Англия с 4:0 като гост на "Молиню" в Уулвърхемптън в турнира Лигата на нациите. Гостите бяха много по-добрият отбор на терена и заслужено се поздравиха с този фантастичен успех. Точни за "маджарите" бяха Роланд Шалай, който се разписа на два пъти, Золт Наги и Даниел Газдаг. Червен картон получи Джон Стоунс от състава на Гарет Саутгейт. Треньорът на "трите лъва" бе сериозно освиркан доста сериозно от феновете на домакините.

По този начин Унгария изненадващо е начело в групата със 7 точки, втори са Германия със 6, Италия с 5 пункта е трети, а Англия остава на последното четвърто място с едва две точки.

Първо полувреме:

След хубаво центриране отляво на Рийс Джеймс в 5-тата минута,  последва удар с глава на Джарод Боуен от границата на вратарското поле, но той бе блокиран от защитник на унгарците, който предотврати сигурен гол за домакините.

Унгария поведе в резултата след 17 минути игра на "Молиню". Точен за гостите бе Роланд Шалай, който от близка дистанция разстреля Аарън Рамсдейл. Вратарят на домакините успя да докосне топката, но изстрелът бе много силен. До ситуацията се стигна след центриране от пряк свободен удар, Адам Ланг отклони топката към голмайстора Шалай, който не сбърка от близка дистанция.

Отново прекрасно центриране отляво затрудни максимално защитата на англичаните, като топката бе изчистена от голлинията от Рийс Джеймс, а Калвин Филипс бе доста близко до автогол.

Вили Орбан бе близо до това да прати топката в собствената си врата след остро центриране на Букайо Сака. Орбан плонжира и игра с глава в опит да блокира центрирането, но изпрати топката опасно към вратата си. За негов късмет тя бе в обсега на Денис Дибус.

Второ полувреме:

Втората част започна с натиск на домакините, но той не доведе до съществен резултат.

Вместо това "Маджарите" отбелязаха второ попадение. Точен за гостите отново бе Ролан Шалай, който бе изведен на много добра позиция от резервата Мартин Адам, и с външен удар матира Рамсдейл за 0:2. Големият грешник в тази ситуация бе Калвин Филипс, който изгуби топката в много невралгична зона след изпълнение на тъч от домакините, от което се възползва Адам и изигра ситуацията по най-добрия начин.

Малко по-късно удар на Хари Кейн с глава нацели напречната греда, а Дибус остана на място.

Резултатът стана класически за унгарците. Золт Наги с плътен и силен удар малко извън наказателното поле почти скъса мрежата зад Рамсдейл след избита топка от защитник на англичаните. 

Кошмарът за домакините продължи с червения картон на Джон Стоунс, който бе изгонен с втори жълт картон за препречване срещу Газдаг. Решението на Клеман Тюрпен изглеждаше леко пресилено в тази ситуация, защото Стоунс дори не посегна с ръка срещу връхлитащия Газдаг.

Наказателната акция на "маджарите" продължи с 4-ти гол Даниел Газдаг. Той бе изведен по великолепен начин от дълбочина и прехвърли излезлия Аарън Рамсдейл и по този начин заби последния пирон в ковчега на англичаните.

Стартови състави:

Англия: Аарън Рамсдейл, Рийс Джеймс, Джоун Стоунс, Марк Гехи, Кайл Уолкър, Калвин Филипс, Конър Галахър, Джарод Боуен, Джуд Белингам, Букайо Сака, Хари Кейн

Унгария: Денис Дибус, Атила Салай, Вили Орбан, Адам Ланг, Золт Наги, Калъм Стайлс, А. Шефер, Атила Фиола, Доминик Собослай, Роланд Шалай, Адам Сала

Англия - Унгария 0:4

0:1 Шалай

0:2 Шалай

0:3 Наги

0:4 Газдаг

Вижте къде може да гледате мача Англия - Унгария

Преди срещата

Съдия на срещата в Англия ще е французинът Клеман Тюрпен. В първия мач между двата тима „маджарите“ изненадващо победиха с 1:0 англичаните с гол на Доминик Собослай от дузпа.“Трите лъва“ продължават да са на последно място в групата и ще търсят задължителна победа тази вечер, ако не искат да се озоват в долната дивизия на турнира, каквато участ грози и световния шампион Франция.

Преди двубоите тази вечер европейският шампион Италия е начело в класирането с 5 точки, Унгария има 4 точки на сметката си, Германия е с 3, а Англия е едва с 2 след три изиграни мача. С този 4-ти кръг приключва и летният маратон в настоящото издание в Лигата на нациите, а последните два ще се играят през септември месец.

Англия и Унгария се срещнаха последно в една от квалификационните групи за тазгодишното Световно първенство в Катар. В Будапеща, „трите лъва“ разгромиха своя съперник с 4:0, но на „Уембли“ точките бяха поделени – 1:1.

Спокойно можем да кажем, че ни очаква един супер интересен сблъсък на „Молиню“, който може да реши съдбата на двата отбора занапред в турнира.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички