Уличен в сексуално насилие бос във ФИФА "лапнал" над 800 бона подкуп


Уличен в сексуално насилие бос във ФИФА "лапнал" над 800 бона подкуп
Снимка: Guliver/GettyImages

1303 0

Разследванията срещу корупция по високите етажи във ФИФА не спират, а поредната акция на полицията се е състояла срещу вицепрезидентът на централата Ахмад Ахмад. Според информация на световните агенции, той е бил арестуван в хотела, в който е отседнал в Париж и където се провежда конгресът на организацията.

Арсетът е бил извържен в следствие на информация, че е трябвало да получи 830 хиляди долара като подкуп. Смята се, че той е пряко свързан с изненадващия край на договора с "Пума" (прекратен от ФИФА) и сключването на спонсорска сделка с "Technical Steel".

Това не е първият скандал за шефа на афринския футбол, родом от Мадагаскар. Само преди седмица той беше обвинен в поредица от сексуални посегателства, а жалбите са подадени както от служителки в местната централа, така и от високопоставено лице в британска строителна компания. Ахмад отрича всички обвинения към настоящия момент.

Най-голямата ирония в случая е, че в днешното си слово президентът на ФИФА Джани Инфантино, който беше преизбран за нов мандат, се похвали, че никой не говори за корупция след скандалите в последните години, свързани най-вече с домакинството на Катар на Мондиал 2022 (подробности четете в този материал).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички