ФИФА с тежко наказание след злоупотреба с финансови средства и подкупи


ФИФА с тежко наказание след злоупотреба с финансови средства и подкупи
Снимка: Getty Images/Guliver

3363 0

Бившият президент на Футболната асоциация на Южен Судан Чабур Гок Алей бе наказан със забрана за участие във всякакви спортно-свързани мероприятия за 10 години на национално и клубно ниво заради злоупотреба с финансови средства и подкупи, съобщиха от ФИФА.

Заедно със забраната, която влиза в незабавен ефект, бившият член на Комитета на ФИФА Алей бе глобен и с 500 000 швейцарски франка. „Съдебното звено на Независимия комитет по етика намери господин Чабур Гок Алей за виновен в злоутреба с финансови средства на ФИФА, наред с подкупи, в нарушение на Етичния кодекс на ФИФА“, заяви Международната футболна федерация в свое изявление.

„Разследването бе свързано със злоупотребата на програмата на ФИФА „Финансова подкрепа“ и средствата от програмата „ФИФА Гол“, получени от ФА на Южен Судан в периода между 2014-2015, и до плащания, направени към официални футболни лица“, се добави в изявлението.

ФИФА завърши с това, че Алей е нарушил 28-ми член от Етичния кодекс на федерацията, който отговаря за злоупотреба с финансови средства и 20-ти член, който отговаря за подкупи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички