Football Leaks: Саркози обещал на Катар Мондиал 2022, ако вземе ПСЖ


Football Leaks: Саркози обещал на Катар Мондиал 2022, ако вземе ПСЖ
Снимка: Getty Images/Guliver

3364 0

Журналисти от водещи издания в Европа, обединени под името "Football Leaks", продължават да разобличават клубове и футболни личности в измама. Обект на изобличаване станаха и собствениците на Пари Сен Жермен и бившият президент на Франция Никола Саркози.

Според "Football Leaks" спечелването на домакинството на Мондиал 2022 от Катар е била планирана акция. През 2010 година по време на среща с емира на Катар Тамим бин Хамад ал Тани Никола Саркози му е предложил да купи френския гранд ПСЖ и да пусне спортен канал в страната (beIN Sports), а в замяна е обещал да помогне на страната да получи домакинството на следващия Мондиал. Саркози е обещал, че ще даде необходимите инструкции на Мишел Платини, който към този момент беше президент на УЕФА.

FOOTBALL LEAKS: ПЛАТИНИ И ИНФАНТИНО СА ПОКРИЛИ ЧАСТ ОТ ФИНАНСОВИТЕ ИЗМАМИ НА ПСЖ

Организаторът на Световното първенство през 2022 година беше обявен на 2 декември 2010 година в Цюрих и това беше Катар. След това ПСЖ стана собственост на фонда "Qatar Sports Investments", припомня руският "Sport 24.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички