Украинското футболно първенство започна без публика и с нулево равенство


Украинското футболно първенство започна без публика и с нулево равенство
Снимка: Getty Images/Guliver

1066 0

Два отбора, които по традиция са много популярни, трябваше да открият новото първенство по футбол на Украйна на празен стадион без никаква посещаемост.

На Олимпийският стадион в Киев - Шахтьор (Донецк) и Металист 1925 (Харков) завършиха малко изненадващо 0:0. Стадионът е с 65 хиляди места и всички те останаха празни с изключение на няколко десетки, заети от служебни лица, ръководители или хора от федерацията и службите за сигурност на Украйна.

Първенството ще бъде странно, необичайно и вероятно много по-рисково от другите шампионати по света. И започна с отдаване на чест за тези, които се бият за свободата на завладените от Русия украински територии.

Това са първите мачове на професионално ниво, което се провеждат на територията на страната след руската инвазия. И първенството все пак се провежда в Украйна, а не в Полша или Турция, както се твърдеше преди месеци.

Преди мачовете футболистите на двата отбора излязоха на терена с националния флаг на раменете си, а също така имаше и минута мълчание в памет на загиналите защитници на териториалната цялост на Украйна. По същото време на монитор пък бяха изписани имената на градовете в страната, където украински граждани са загубили живота си.

Всичко за конфликтът Русия-Украйна в спорта можете да следите в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички