УЕФА се отблагодари на Байерн Мюнхен и ПСЖ и ги "върза" за 3 години


УЕФА се отблагодари на Байерн Мюнхен и ПСЖ и ги "върза" за 3 години
Снимка: Guliver/GettyImages

5387 0

Байерн Мюнхен и ПСЖ безспорно са най-големите липси сред клубовете-основатели на Европейската Суперлига, където попаднаха 12 от най-големите грандове на Стария континент - Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Ювентус, Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм.

Баварците и парижани отказаха по една или друга причина, а това накара множество привърженици и хора, свързани с футбола, да похвалят двата клуба. Европейската футболна централа (УЕФА) реши също да ги възнагради, като обяви официално, че Насер Ал-Хелаифи (собственик на ПСЖ) и Карл-Хайнц Румениге (директор в Байерн) вече са представители на Европейската клубна асоциация.

От УЕФА съобщиха това чрез съобщение в официалната си страница, като по този начин донякъде си гарантира и че двата клуба няма да размислят и да се присъединят към Суперлигата. Договорът за двамата с централата е до 2024 година. Това е важна стъпка за УЕФА, тъй като Байерн и ПСЖ все още имат срок за отговор да се присъединят към Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички