Разкриха част от договора за Суперлигата, ПСЖ, Байерн и Борусия имат срок да приемат


Разкриха част от договора за Суперлигата, ПСЖ, Байерн и Борусия имат срок да приемат
Снимка: Getty Images/Guliver

1243 0

Авторитетното немско издание "Шпигел" разкри част от договора на новосъздадената европейска Суперлига, от който стават ясни любопитни факти. Три от водещите европейски грандове, които не са приели да участват в Суперлигата, все още имат възможност да го направят. Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен имат срок, в който могат да приемат да се присъединят към Суперлигата.

От договора става ясно, че Байерн и Борусия разполагат с 30 дни, за да приемат предложението на Суперлигата. Двата немски гранда обаче са категорични в позицията си и не изглежда, че ще променят решението си да не участват в Суперлигата. Френският шампион ПСЖ пък разполага само с 14 дни, за да даде своя отговор. От Париж на този етап запазват мълчание по темата.

Ако трите клуба приемат да се присъединят към Суперлигата, то те ще бъдат считани за учредители на турнира, заедно с останалите 12 отбора. Това означава, че ще получават същите пари, които получават и другите клубове. 400 млн. долара получава всеки клуб само за това, че приема да участва в новия турнир.

Всички новини, коментари и отзвук около европейската Суперлига може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички