УЕФА обмисля Европейското да е само в една държава?


УЕФА обмисля Европейското да е само в една държава?
Снимка: Getty Images/Guliver

1753 0

Европейското първенство по футбол, което бе отложено с една година за 2021 г., може да се проведе изцяло в Русия, а не в 11 държави, информира Le Parisien. Все по-малка е вероятността първенството да се проведе по план и да е във всички държави, както бе планирано първоначално.

"Има голяма вероятност цялото първенство да се проведе в Русия. Според официалните данни страната има ниско ниво на коронавирусна инфекция, а освен това държавата разполага с достатъчно на брой стадиони, тъй като бе домакин на Мондиал 2018", разкриват източници от УЕФА.

На 12 ноември ще се изиграят финалните сблъсъци от плейофите, след които ще станат ясни и 4-те страни, които ще грабнат последните билети за Евро 2020. Към момента се планира Евро 2020 да се проведе в 12 града на 11 европейски държави oт 11 юли до 11 юли 2021 година. 

Амстердам (Нидерландия), Баку (Азербайджан), Билбао (Испания), Букурещ (Румъния), Будапеща (Унгария), Копенхаген (Дания), Дъблин (Ирландия), Глазгоу (Шотландия), Лондон (Англия), Мюнхен (Германия), Рим (Италия) и Санкт Петербург (Русия) - са градовете, които ще приемат сблъсъците. Финалът е в Лондон на митичния "Уембли". По-рано стана ясно, че  УЕФА ще помогне финансово на клубовете, които са допринесли за националните отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички