УЕФА наказа вратаря на Аякс с една година за употреба на допинг


УЕФА наказа вратаря на Аякс с една година за употреба на допинг
Снимка: Getty Images/Guliver

1568 0

Вратарят на Аякс Андре Онана бе наказан за 12 месеца, след като бе хванат с допинг. Камерунският национал направи извънсъстезателен тест на 30 октомври миналата година, като забранената субстанция фуросемид бе открита в урината му. Забраната важи за всички клубни и националния прояви. Клубът на Онана излезе с изявление на своя сайт, в което защитава играча, казвайки:

„На 30 октомври сутринта, Онана не се чувстваше добре. Той искаше да вземе хапче за това. Несъзнателно обаче той взел Ласимак – лекарство, което било предписано преди от жена му. Онана направи грешка относно продукта, взимайки по погрешка лекарството на жена си, което доведе в крайна сметка до тази мярка, взета от УЕФА срещу вратаря.

В добавка, Дисциплинарната комисия на футболната асоциация обяви, че той не е имал намерение за измама. Въпреки това, Европейската футболна асоциация вярва, че предвид антидопинговите правила в сила, един атлет има дълг по всяко време да гарантира, че забранени вещества не влизат в тялото на даден спортист“.

Аякс и Онана ще обжалват решението пред Спортния арбитражен съд (КАС). „Заставаме твърдо за чист спорт. Това е ужасно – за самия Андре, но и със сигурност за нас като клуб. Андре е топ вратар, който доказа качествата си за Аякс през годините и е много популярен сред феновете. Надявахме се за условно наказание или по-къса забрана, защото той не е взимал лекарството с цел подобряване представянето си на терена“, заяви изпълнителният директор на амстердамци Едвин ван дер Сар.

Междувременно стана ясно, че отборът на Ливърпул няма да бъде допуснат на територията на Германия за гостуването на РБ Лайпциг в Шампионска лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички