UFC с революционно решение: Ако си "положителен" за марихуана, не е нарушение


UFC с революционно решение: Ако си "положителен" за марихуана, не е нарушение
Снимка: колаж

1964 0

Най-голямата ММА организация в света - UFC, предприе сериозна промяна в своята антидопингова политика, която на практика допуска употребата на марихуана. ММА звездите вече няма да подлежат на наказание, ако тестват положително за carboxy-THC - психоактивното вещество, откриващо се в канабиса.

UFC съобщи за промяната в четвъртък, заедно с Американската антидопингова агенция (USADA). В съобщението се казва, че са направени значителни промени в "справянето с канабиса". Положителен тест за carboxy-THC вече няма да води до нарушение на антидопинговите правила, "освен ако не съществуват допълнителни доказателства, че спортист го е използвал умишлено с цел повишаване на ефективността".

"Въпреки че искаме да предотвратим бойците да се състезават под въздействието на марихуана, научихме, че нивата на carboxy-THC в кръвта и/или урината имат малко или никаква научна връзка с увреждането", заяви вицепрезидентът на UFC Джеф Новицки.

Въпреки това Новицки подчерта, че няма да се допуска състезатели да се бият под въздействието на марихуана. Премахването на веществото от листата със забранени субстанции единствено означава, че ако е употребявана марихуана назад във времето (седмици, месеци), то това няма да води до допинг санкции.

Междувременно стана ясно, че единственият българин в UFC Благой Иванов - Багата вече има съперник, а боят ще се състои съвсем скоро (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички