Турция: Тимът, на който COVID-19 даде "отсрочка", за да се възстанови за Евро 2020


Турция: Тимът, на който COVID-19 даде "отсрочка", за да се възстанови за Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

2226 0

Съвсем скоро започва Европейското първенство по футбол 2020! То ще се проведе за 16-и път, но този път ще се състои в 11 града в 11 различни европейски страни. Шампионатът стартира на 11 юни и ще приключи на 11 юли 2021, а в него участие ще вземат 24 отбора. Sportlive.bg ще ви представи пълни визитки на всички отбори, които ще участват в напдреварата, като продължаваме с група A и Турция:

Националният отбор на Турция на Европейското първенство по футбол 

Ако могат да се извадят някакви позитиви за футбола от COVID-19 пандемията, то националният отбор на Турция непременно е сред отборите, които могат да се похвалят с такива. Коронавирусът прекъсна световния футбол за известен период от време, но най-тежко пострада Европейското първенство по футбол, което трябваше да бъде отложено за 2021 година. 

Турция обаче се оказа печеливш в ситуацията заради множеството си кадрови проблеми преди шампионата на Стария континент. Южната ни съседка беше с осакатен състав, като от тима им отсъстваха ключови футболисти. Сред тях бяха футболисти като Мерих Демирал, Озан Кабак, Юсуф Язъджъ и Дженк Тосун, които нямаше да бъдат налични на националния си отбор, ако еврошампионатът се беше състоял през лятото на 2020-а.

Сега обаче тези футболисти са възстановени и в добра форма за предстоящия турнир, на който ще се опитат да подобрят или поне да изравнят най-силното си представяне на европейско първенство - полуфинал от 2008 година. Турция ще участва на шампионат на Европа за пети път в своята история, като е в група А с отборите на Италия, Швейцария и Уелс. 

В средата на месец май националният селекционер Шенол Гюнеш обяви предварителната си група, съставена от 30 футболисти. Сред тях се отличават имената на Хакан Чалханоглу (Милан), Мерих Демирал (Ювентус), Озан Кабак (Ливърпул/Шалке), Юсуф Язъджъ (Лил), Бурак Йълмаз (Лил), както и няколко местни звезди, играещи в турската Суперлига.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ТВ ПРОГРАМА НА ЕВРО 2020 

Крайният състав на Турция за Евро 2020:

Вратари: Алтай Баяндър (Фенербахче), Мерт Гюнок (Истанбул Башакшехир), Угюрджан Чакър (Трабзонспор) 

Защитници: Зеки Челик (Лил), Чаглар Союнчю (Лестър), Каан Айхан (Сасуоло), Мерих Демирал (Ювентус), Мерт Мюлдюр (Сасуоло), Озан Кабак (Ливърпул), Ръдван Йълмаз (Бешикташ), Умут Мераш (Льо Авър)

Халфове: Юсуф Язъджъ (Лил), Дорукхан Токоз (Бешикташ), Ирфан Джан Кахвечъ (Фенербахче), Окай Йокуслу (Уест Бромич Албиън), Оркун Кьокчю (Фейенорд), Озан Туфан (Фенербахче), Тайлан Анталялъ (Галатасарай), Хакан Чалханоглу (Милан)

Нападатели: Бурак Йълмаз (Лил), Ченгиз Юндер (Лестър), Енес Юнал (Хетафе), Абдулкадир Йомур (Трабзонспор), Керем Актюроглу (Галатасарай), Халил Ибрахим Дервишоглу (Брентфорд), Кенан Караман (Фортуна Дюселдорф)

Очаквания към отбора

Отборът разполага със сериозна класа в състава си и изявени лидери, които са доказали в клубовете си, че знаят как да печелят големи мачове. Групата на Турция е сравнително равностойно, изключвайки отбора на Италия, който е изявен фаворит. "Полумесеците" имат реални шансове да се класират за елиминациите на турнира, но със сигурност няма да им бъде никак лесно. 

Прогноза за Турция на Евро 2020 - отпадане в груповата фаза

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА ТВ ПРОГРАМА НА ЕВРО 2020 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички