Турция бе победена от Уелс и е съвсем близо до изхода на Европейското първенство по футбол


Турция бе победена от Уелс и е съвсем близо до изхода на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

6517 0

Уелс успя да победи Турция с 2:0 в един от най-непредвидимите двубои за деня от Европейското първенство по футбол. "Драконите" го сториха чрез голове на Аарън Рамзи в 42-рата минута, който преди това той направи още два сериозни пропуска, и на Тайлър Робъртс в последните секунди от срещата.

Голямата звезда на отбора Гарет Бейл бе с основна роля за успеха, след като при всички 3 чисти голови положения на Рамзи, той се бе отчел с впечатляващи подавания, с които матираше цялата противникова отбрана. Бейл даде асистенцията и за гола на Робъртс.

Именно той обаче можеше бързо-бързо да се превърне и в грешник, след като пропусна дузпа в 61-ата минута, с която можеше да прекрати интригата. Все пак "полумесеците" не успяха да се възползват от положенията си и не отбелязаха във втори пореден мач.

Така Турция записа втора поредна загуба за първи път от 2018 година насам. Уелс пък отново остана непобеден и така ситуацията в групата преди двубоя между Италия и Швейцария е следната - "драконите" са с 4 точки, "полумесеците" с 1.

СЪСТАВИ

Турция: Чакър, Челик, Союнчу, Йокушлу, Туфан, Айхан, Юндер, Караман, Чалханоглу, Мераш, Йълмаз

Уелс: Уорд, Дейвис, Родон, Алън, Мефам, Рамзи, Морел, Робъртс, Джеймс, Бейл, Мур

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Турция можеше да изравни резултата след напрежение след изпълнен ъглов удар. Тогава топката се озова пред Йълмаз, който от непосредствена дистанция опита сложен изстрел, но не уцели вратата.

Едва 4 минути след това "драконите" можеха да прекъснат устрема на своя опонент, след като Рамзи получи в наказателното поле, обърна се и стреля между краката на противников играч, но стражът Чакър успя да се справи, макар и трудно.

В 60-ата минута Гарет Бейл си изпроси дузпа по елементарен за турците начин. Самият той се зае с изпълнението на наказателния удар, но стреля твърде високо и неточно.

В 87-ата минута Турция бе много близо до изравнителния гол, след като Мерих Демирал засече с глава центриране от ъглов удар, но Уорд изби встрани с добра намеса.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 6-ата минута звездите на Уелс бяха близо до това да изведат отбора напред, след като Гарет Бейл изведе чудесно Аарън Рамзи, който леко встрани от вратата се бе озовал срещу Уорд и стреля опасно, но стражът спаси по страхотен начин.

Турция отговори подобаващо - само няколко минути след това играчите изпълниха бързо пряк свободен удар и топката бе подадена към Бурак Йълмаз в наказателното поле. Той шутира силно, но след рикошет топката мина с покрай страничния стълб.

В 24-ата минута "драконите" стигнаха до още една великолепна възможност, която отново бе изградена от извеждащо подаване на Бейл, но и отново бе пропиляна от Аарън Рамзи, който от още по-чиста позиция стреля много неточно над вратата.

42' - 0:1! За трети път в мача Бейл изведе по великолепен начин Рамзи. Този път полузащитникът овладя на гърди и прецизно стреля по земя, за да открие резултата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Откриващият мач бе голямо разочарование за Турция, но те са успели да постигнат промяна в настроението си и са готови да се изправят срещу Уелс, тъй като все още нищо не е решено в групата.

Шенол Гюнеш може би ще направи някои промени в средата на терена, за да има по-голям контрол върху топката - нещо, което не се получи срещу Италия.

Срещата ще бъде много важна за Уелс, тъй като в последния кръг тимът ще се изправи срещу "скуадра адзура" и сега е точният момент да бъдат спечелени три точки.

Ще бъде интересно дали Роб Пейдж ще заложи отново на 4-2-3-1 или ще предпочете да смени схемата на игра.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА МАЧА ТУРЦИЯ - УЕЛС 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички