Турция и Уелс излизат един срещу друг - битката ще бъде за всичко или нищо


Турция и Уелс излизат един срещу друг - битката ще бъде за всичко или нищо
Снимка: Getty Images/колаж: SportLive

2031 0

В ден №6 от началото на ЕВРО 2020 един срещу друг излизат отборите на Турция и Уелс за своите втори мачове от първенството. Другите два отбора в Група "А" са Италия и Швейцария!

Турция стартира с тежка загуба с 0:3 от Италия на Откриването на Европейското първенство, докато Уелс направи 1:1 с Швейцария!

КОГА Е МАЧЪТ?

Двубоят е днес (16 юни) и започва в 19:00ч. българско време. Той ще се проведе на Олимпийския стадион в Баку, Азербайджан! Развоя на тази и на всички други срещи от ЕВРО 2020 ще можете да следите НА ЖИВО в страницата на SportLive.bg!

НОВИНИ ПРЕДИ ТУРЦИЯ - УЕЛС

Откриващият мач бе голямо разочарование за Турция, но те са успели да постигнат промяна в настроението си и са готови да се изправят срещу Уелс, тъй като все още нищо не е решено в групата.

Шенол Гюнеш може би ще направи някои промени в средата на терена, за да има по-голям контрол върху топката - нещо, което не се получи срещу Италия.

Срещата ще бъде много важна за Уелс, тъй като в последния кръг тимът ще се изправи срещу "скуадра адзура" и сега е точният момент да бъдат спечелени три точки!

Ще бъде интересно дали Роб Пейдж ще заложи отново на 4-2-3-1 или ще предпочете да смени схемата на игра!

СИТУАЦИЯТА В ГРУПАТА

Вторият кръг на такива турнири е особено важен, тъй като след него класирането придобива все по-завършен вид и отборите могат да започнат да си правят сметки. Към този момент:

Италия е лидер с 3 точки и голова разлика 3:0!

Швейцария и Уелс делят 2-ото и 3-ото място с по една точка и голова разлика 1:1.

Турция е на последното четвърто място с 0 точки и голова разлика 0:3!

Потенциални стартови 11

Турция: Чакър, Челик, Демирал, Союнчу, Мераш, Айхан, Туфан, Чалханоглу, Кахведжи, Юндер, Йълмаз

Уелс: Уорд, Робъртс, Мефъм, Родон, Дейвис, Морел, Алън, Бейл, Рамзи, Джеймс, Мур

ИГРАЧИ НА ФОКУС

След като Турция загуби от Италия с 0:3 е много трудно да изтъкнем играта на някой конкретен футболист, но определено най-големите очаквания падат върху раменете на Хакан Чалханоглу. 27-годишният халф на Милан получи една от най-високите оценки в лагера на "полумесеците", но му беше трудно да разкрие пълния си потенциал срещу добре подредения отбор на Италия. Вероятно в срещата срещу Уелс той ще има повече празни пространства и ще може да търси съотборниците си с креативни подавания.

В състава на Уелс с особено внимание трябва да се следи играта на триото Бейл-Мур-Джеймс! Голяма част от ситуациите при равенството срещу Швейцария дойдоха именно след комбинации между тях. Имайки предвид колко зорко е пазен Гарет Бейл от противниковите играчи, това освобождава повече място за спринтове на младока Даниел Джеймс от Манчестър Юнайтед и за Кийфър Мур, който се разписа с глава срещу "кръстоносците".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички