"Трябва да им дадем надежда": Вече е официално - Украйна кандидатства за Световното първенство по футбол през 2030 година


"Трябва да им дадем надежда": Вече е официално - Украйна кандидатства за Световното първенство по футбол през 2030 година
Снимка: Getty Images

1175 0

Украйна официално се присъедини към Испания и Португалия в кандидатурата им за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 година. Новината бе съобщена от испанската и португалската футболни федерации по време на пресконференция в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

"Сега това вече не е иберийска кандидатура, а европейска", каза президентът на испанския футбол Луис Рубиалес, а португалският му колега Фернандо Гомеш допълни: "За мен е чест да включим Украйна в нашата кандидатура. Това е логично и естествено решение. Получихме безусловната подкрепа на УЕФА. Украйна не може да изчезне от съзнанието ни, след като войната приключи. Трябва да им дадем надежда".

Кандидатурата на Испания, Португалия и Украйна за Мондиал 2030 ще се състезава с други две "оферти" - сътрудничество между Египет, Гърция и Саудитска Арабия и съвместно южноамериканско предложение от Уругвай, Аржентина, Парагвай и Чили.

Тазгодишното Световно първенство в Катар започва на 20 ноември и ще продължи до 18 декември. Турнирът през 2026 г. пък ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално: Мондиал 2022 и Купа на България по едно и също време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички