Треньорът на Англия Гарет Саутгейт направи любопитно изказване по адрес на Хари Магуайър


Треньорът на Англия Гарет Саутгейт направи любопитно изказване по адрес на Хари Магуайър
Снимка: Getty Images

1148 0

Старши треньорът на Англия - Гарет Саутгейт, заяви, че е готов да заложи репутацията си, продължавайки да праща повиквателни на централния защитник на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър.

Бранителят загуби титулярното си място при "червените дяволи" след пристигането на новия наставник Ерик тен Хаг, но бе повикан в състава на "Трите лъва" за срещите с Италия и Германия от Лигата на нациите.

Преди сблъсъка с Италия в Милано тази вечер (23 септември), Саутгейт бе категоричен, че Магуайър е един от най-добрите и важни играчи на Англия, въпреки че призна, че липсата на достатъчно игрови минути в Юнайтед буди притеснение:

"Каквато и репутация да имам - залагам я във всеки мач. Мисля, че винаги трябва да подкрепяш своята преценка и ние смятаме, че той е важен играч. Ясно е, че ситуацията не е идеална. Всеки един мениджър иска най-добрите му футболисти да играят редовно, така че физически и психически да се намират на добро място. Но той е важен играч за нас. Мисля, че е важно да подкрепяме най-добрите ни футболисти", каза Саутгейт на пресконференция и добави:

"Не съм усещал нужда да говоря специално с него по различен начин в сравнение с останалите. Той осъзнава, че играе за голям клуб, че бе дадена голяма трансферна сума за него и че е капитан на отбора, така че именно заради тези неща Хари попада повече в светлината на прожекторите в последно време. Но той е концентриран върху това да тренира добре всеки ден и да се завърне сред титулярите в тима".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Големи драми и много голове белязаха част от петия кръг в Лигата на нациите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички