Хари Кейн и други капитани слагат лента против дискриминацията на Мондиала в Катар


Хари Кейн и други капитани слагат лента против дискриминацията на Мондиала в Катар
Снимка: Guliver/GettyImages

1222 0

Английският национал Хари Кейн и други капитани на европейски национални отбори ще носят ленти с послание „ЕднаЛюбов“ по време на Световното първенство в Катар в знак на борба срещу дискриминацията, съобщиха от Футболната асоциация. Хомосексуалността е незаконна в държавата от Арабския полуостров и организаторите се бориха срещу това да подсигурят групи за защита на човешките права, че двойки от един и същи пол няма да бъдат наказвани на турнира, стартиращ на 20 ноември.

Десет европейски нации, включително Англия, Франция и Германия, обединиха сили в подкрепа на инициативата за промотиране на приемственост, която включва лента със сърце в много цветове. Кейн и капитаните на останалите седем страни, класирали се за Мондиала, ще носят лентите в Катар.

„За мен е чест да се присъединя към моите колеги в подкрепянето на тази много важна кампания „ЕднаЛюбов“. Като капитани ние може и да сме конкуренти на терена, но заставаме заедно срещу всички форми на дискриминация. Това е дори по-релевантно във време, в което разделението е често срещано в обществото. Носенето на лентата заедно от името на на нашите отбори ще изпрати ясно послание, когато светът наблюдава“, коментира Кейн, който ще излезе с лентата за първи път в мача от Лигата на нациите срещу Италия в петък.

Катар неколкократно бе критикуван заради условията за работниците от чужди страни, но настоява, че е направил огромни подобрения в последните години. Групите за защита на човешките права тази седмица призоваха повече спонсори на Световното първенство да подкрепят апелите за обезщетения за работниците и техните семейства, станали жертва на обидно отношение.

Междувременно стана ясно, че капитанът на Полша Роберт Левандовски ще носи капитанска лента на Украйна, подарена му от Андрий Шевченко (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички