Трабзонспор е новият шампион на Турция за пръв път от 38 години


Трабзонспор е новият шампион на Турция за пръв път от 38 години
Снимка: Getty Images

5156 0

Трабзонспор е новият шампион на Турция. Отборът от Североизточна Турция спечели титлата в Турската Суперлига за пръв път от 38 години и общо за седми път в своята история. Първото място беше осигурено и на теория след съботното (30.05) домакинско равенство срещу Анталияспор.

Десетки хиляди фенове излязоха по улиците на града, за да отпразнуват големия успех на своите любимци. Някои от празнуващите дори се бяха качили на уличните лампи, за да видят по-добре случващото се и еуфорията от по-добър ъгъл. В края на мача имаше фойерверки и масова фенска инвазия на терена, след като Трабзонспор официално стана шампион.

Бившият халф на Наполи Марек Хамшик, който сега играе за Трабзонспор, беше „нападнат“ от привърженици. „Това е първата титла в моята футболна кариера. Никога не съм очаквал да я спечеля тук, но ние го направихме. Да направиш толкова много хора щастливи е страхотно чувство“, заяви националът на Словакия.

„Ние сме като деца на този град, толкова сме щастливи“, изрази радостта си капитанът и вратар на Трабзонспор Урджан Чакър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички