Това е идеалният отбор на топ 5 първенствата в Европа (СНИМКИ)


Това е идеалният отбор на топ 5 първенствата в Европа (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

2318 0

Сайтът Goal.com определи своя идеален състав от топ 5 първенствата в Европа след края на сезона. Този галактически състав е изграден от играчи на само 5 отбора – Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Сити, Милан и Байерн Мюнхен.

На вратарската позиция логично е избран стражът на новия европейски шампион Реал Мадрид – Тибо Куртоа. Белгийският национал направи блестящ сезон с екипа на „кралете“, а във финала на Шампионска лига отчая атомното нападение на Ливърпул и бе избран за играч на мача.

Отдясно на отбраната е бекът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд, който е постоянна величина в състава на Юрген Клоп и е много активен във фаза атака. Той има и отлично центриране и от него идват немалко опасности за противниковия отбор.

За двойка централни защитници са избрани Върджил Ван Дайк от Ливърпул и Дейвид Алаба от Реал Мадрид, които направиха доста добър сезон със своите отбори и за пореден път доказа защо са едни от най-класните играчи на тази позиция.

На позицията ляв бек е избран Тео Ернандес от Милан, който е един от най-котираните футболисти на италианския шампион. Често се включва в атаките на своя отбор и прави фантастични рейдове, с които си открива доста празни пространства. Дълго ще се помни и неговото попадение срещу Аталанта в предпоследния кръг на Серия А, когато пробяга около 80 метра с топка в крака преди да отбележи.

Като дефанзивен халф е предпочетен Родри от Манчестър Сити. Испанецът се справи великолепно през изминалата кампания и бе основна част от тима на Пеп Гуардиола. Малко пред него като плеймейкър е поставен съотборника му Кевин Де Бройне, който реализира рекорден брой голове за един сезон в своята кариера и бе безценен за „гражданите“.

Като дясно крило е определен Мохамед Салах от Ливърпул, който подобно на своите гореспоменати колеги направи впечатляващ сезон, но спечели само два трофея – ФА Къп и Купата на лигата, а мечтаният куадрупъл остана мечта за мърсисайдци след разочарованията във Висшата лига и Шампионска лига.

Като ляво крило е предпочетен Рафаел Леао от Милан. Португалецът се развихри през този сезон и показа на какво е способен наистина. Леао е с основна заслуга за спечелената титла на Милан в Италия. Португалският национал е свързван с трансфер в Реал Мадрид след отказа на Килиан Мбапе да премине на „Сантиаго Бернабеу“.

Двамата на върха на атаката не се нуждаят от представяне – Карим Бензема и Роберт Левандовски. Настроението при двамата, обаче, е коренно различно. Французинът е на гребена на вълната, след като стана шампион на Испания и спечели Шампионска лига с „кралете“ за пети път в последните девет сезона, а отбеляза и редица ключови попадения. С този успех Бензема става и основният претендент за Златната топка.

Левандовски стана за пореден път шампион на Германия с Байерн Мюнхен, но полякът по-рано заяви желание да напусне баварците. Неговото бъдеще остава неясно.

Вижте още: Роберт Левандовски каза за бъдещето си в Байерн Мюнхен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички