Първи сериозен трансфер на хоризонта: Садио Мане напуска Ливърпул


Първи сериозен трансфер на хоризонта: Садио Мане напуска Ливърпул
Снимка: Getty Images

4720 0

Летният трансферен прозорец във футбола все още не е отворил, но първият грандиозен трансфер се задава на хоризонта - суперзвездата на Ливърпул Садио Мане ще напусне "Анфийлд", за да продължи кариерата си на друго място, а новината ще бъде обявена съвсем скоро и от мърсисайдския клуб! 

Тази информация бе потвърдена от трансферното гуру Фабрицио Романо, който е безпогрешен в тези среди. Спортният журналист потвърди информациите на авторитетните медии Bild и L'Equipe, че Мане напуска Ливърпул, но и даде малко по-различен нюанс на информациите около сенегалеца.

Садио Мане напуска Ливърпул, но в каква посока?

Досегашните спекулации пращаха убедително Мане в немския гранд Байерн Мюнхен, но според Романо това не е на 100% сигурно. Журналистът изтъква, че баварците действително са основен претендент за подписа на нападателя, но сделката е далеч от приключила и Мане може да избере и друг клуб.

Единственото сигурно на този етап е, че Садио Мане вече е изиграл последния си мач с фланелката на Ливърпул. Това се разбра и от емоционалните думи на Мане след финала на Шампионска лига, с които на практика се сбогува с мърсисайдци.

Каква сума ще прибере Ливърпул от трансфера на Мане?

Договорът на Садио Мане с Ливърпул е до лятото на 2023 година и настоящото лято се явява последно, в което "червените" могат да вземат трансферна сума за него. Сенегалецът е оценяван на 80 милиона евро от специализирания портал Transfermarkt, но на практика за него надали ще бъдат заплатени повече от 30-40 милиона.

Мане се присъедини към Ливърпул през лятото на 2016-а с трансфер от Саутхямптън. Той веднага се утвърди като титуляр, а за целия си престой на "Анфийлд" изигра 269 мача, в които вкара 120 гола и записа 48 асистенции. През този сезон Мане е един от най-добрите играчи в света и дори е считан за един от фаворитите за спечелването на "Златната топка".

Шефове в Байерн Мюнхен вече са се срещнали с представители на Мане, за да водят разговори за потенциалния трансфер, който може да се окаже един от най-силните през това лято.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички