ВИДЕО: Голът шедьовър, който доказва, че Барса има своя нов "Меси"!


ВИДЕО: Голът шедьовър, който доказва, че Барса има своя нов "Меси"!
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

9308 0

Напускането на Лионел Меси бе истински шок за Барселона, след като в продължение на повече от десетилетие аржентинецът бе "двигателят" на отбора. Меси, който наскоро спечели седмата си "Златна топка", имаше незаменима роля в тима на Барселона, каквато никой друг не е имал в историята на клуба.

Голямата въпросителна след напускането на Меси бе кой ще замени аржентинеца - или поне как каталунците ще се справят с неговата липса, тъй като няма играч, който да се доближи до неговата класа. На "Камп Ноу" явно са намерили този отговор и той идва тъкмо от там, откъдето идва и Меси - школата на Ла Масия.

Школата на Ла Масия, която ражда играчи като Меси

През тази година един 17-годишен халф направи своя дебют в представителния тим на Барселона и дори вече си утвърди място сред титулярите на новия мениджър Шави Ернандес, който от първия си ден на "Камп Ноу" показа, че ще разчита на школата.

Името на младока е Гави, а той вече е добре разпознаваем сред привържениците на Барселона. Гави играе в почти всеки мач за каталунците от началото на кампанията, а в последния кръг в Ла Лига вкара попадение, което напомни за някои от най-славните голове на Меси с фланелката на Барселона.

Голът шедьовър на Гави и сравненията с Меси

В 19-ата минута на домакинството на Елче Гави получи подаване в средата на терена, при което се обърна атрактивно, елиминирайки противников играч. Младокът продължи пробива си през центъра на игрището с топка в крака, стигна до наказателното поле на съперника, където елиминира още един играч, а накрая завърши с перфектен удар в далечния ъгъл, за да удвои преднината на Барса.

В социалните мрежи веднага заваляха сравнения между попадението на Гави и подобни голове на Меси, като феновете на Барселона са ентусиазирани, че тъкмо 17-годишният халф може да наследи Меси на "Камп Ноу". Дали Гави ще се превърне в толкова ключова фигура за Барселона, ще покаже времето.

След победата над Елче мениджърът на каталунците Шави заяви, че сегашното поколение на Барселона е по-добро от това на Бускетс и Педро.

Content made on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички