Пълен абсурд? Футболни факти, които звучат налудничаво, но всъщност са истина (ВИДЕО)


Пълен абсурд? Футболни факти, които звучат налудничаво, но всъщност са истина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3827 0

Футболът е непредвидима игра. Някои играчи се целят в голове, рекорди, трофеи и постижения, докато за други движеща сила и любовта към даден клуб. Уникалността на всеки аспект пленява футболния запалянко и го кара да иска да учи още и още - за историята, за настоящето и за бъдещето на този спорт.

Има факти обаче, които са непонятни и за най-големите специалисти. SportLive ви представя някои от тях, които звучат дори налудничаво, но всъщност са истина:

Филип Лам избягва да прави нарушение за над една година. Легендата на Байерн Мюнхен и Германия записа 13 месеца без да е направил нарушение - между септември 2014 година и октомври 2015 година. Нещо нетипично за позицията му по терена.

Жозе Моуриньо не спечели приза мениджър на месеца при две от титлите си във Висшата лига. Португалецът изведе свои отбори до три трофея в елита на Англия. Печелил е споменатият приз за мениджър на месеца едва три пъти, а при две от печелившите кампании не е усещал това чувство.

Неймар спечели наградата играч на месеца в Ла Лига преди Лионел Меси да го стори. Бразилецът отиде в Барселона през 2013 година и го спечели още тогава, докато Меси все още не го бе правил, въпреки че бе от години в клуба. Той го стори чак през януари 2016 година.

Манчестър Юнайтед никога не е губил мач в английската Висша лига, когато е водил на полувремето.

Тео Уолкът има повече голове в Шампионска лига от редица легенди и звезди. Той е вкарвал 15 пъти, а зад него са играчи като Роналдо Феномена, Зинедин Зидан, Мирослав Клозе, Давид Вия, Еден Азар.

Единствените играчи, които са вкарвали гол във всяка възможна минута от футболен двубой (1-90), са Кристиано Роналдо, Златан Ибрахимович и от скоро - Луис Суарес.

Златан Ибрахимович е играл за шест отбора, които са печелили Шампионска лига/КЕШ, но самият той не го е правил никога. Тимовете са Милан, Интер, Ювентус, Манчестър Юнайтед, Аякс и Малмьо.

Испания спечели Световното първенство по футбол през 2010 година, вкарвайки само... 8 гола.

Гари Линекер никога не е получавал жълт или червен картон в кариерата си.

Стив Брус е вкарвал 19 гола в един сезон... като централен защитник. Той е голмайсторът на Манчестър Юнайтед за сезон 1990/91 с 13 гола в първенството.

Уейн Рууни, Гарет Бейл и Кевин Дейвис са единствените, които са вкарали, асистирали и реализирали автогол в един мач.

Кингсли Коман печели титлите в първенствата, в които играе, във всеки сезон, откакто е професионалист. Започва с трофеи 2012/13 и 2013/14 с ПСЖ, след това 2014/15 с Ювентус и всички останали и до днес с Байерн Мюнхен.

Стефан Шварц имал странна клауза в договора си със Саутхемптън. Тя гласяла, че ако му предстои да лети в космоса, договорът му ще стане невалиден

Жозе Моуриньо записа 9 години без загуба у дома. Около 150 мача. В този период е бил начело на 4 различни клуба.

Реал Мадрид побеждава собствения си резервен отбор във финала на Купата на Краля през 1980 година. Реал Мадрид побеждава Реал Мадрид Кастиля с 6:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички