Топ 5 на футболните турнири през 2017 година!


Топ 5 на футболните турнири през 2017 година!
Снимка: Getty Images/Guliver

1386 0

През миналата година се насладихме на Евро 2016, Копа Америка и олимпийския турнир по футбол в Рио. Португалия, Чили и Бразилия обраха златните медали в три от най-престижните международни състезания след световното първенство. И докато всички са в очакване на Мондиал 2018, следващата година далеч няма да бъде скучна за феновете на най-популярната игра.

Представяме ви 5 престижни турнира, които ще очакваме с интерес в следващите месеци:

1. Купа на африканските нации

Шоуто започва още през януари. На 14-ти следващия месец най-добрите национални отбори в Африка ще премерят сили в Габон. Финалният мач ще се играе на 5 февруари, а кандидатите за участие в него са много.

В 31-вото издание на шампионата основни фаворити за успех са настоящите шампиони от Кот д’Ивоар, Гана, Сенегал, Алжир и домакините от Габон.

Турнирът ще се проведе на стадионите в 4 града. Столицата Либревил, Франсвил, Ойерм и Порт Жантил. Пиер-Емерик Обамеянг („Борусия” Дортмунд), Серж Орие (ПСЖ) и Риад Марез („Лестър”) са само част от звездите, които ще играят в турнира.

2. Купа на конфедерациите

Традиционно това състезание се явява генерална репетиция преди световното първенство. Русия ще приеме Купата на конфедерациите в Москва, Казан, Санкт Петербург и Сочи. За четирите града това ще бъде шанс да натрупат малко опит преди Мондиал 2018.

Основите фаворити за златото ще бъдат световните шампиони от Германия и европейският първенец Португалия. Двата отбора се паднаха в различни групи на турнира, което дава предпоставки за евентуална тяхна среща на финала.

Място за сметки обаче няма. С участници като Чили, Мексико и шампионът на Африка, който ще бъде определен на 5-ти февруари, всичко може да се случи. Австралия и Нова Зенландия също се надяват да изненадат някой от големите фаворити.

3. Финалът в Шампионска лига

След жребия за 1/8-финалната фаза в най-комерсиалния футболен турнир, всичко изглежда възможно. Както винаги в последните години, „Реал” Мадрид, „Барселона” и „Байерн” Мюнхен са сред кандидатите за финала в Кардиф на 3-ти юни. Разбира се, всички интересни сблъсъци отново ще бъдат предавани пряко в каналите на bTV Media Group.

„Барса” играе най-силният футбол в момента в света, докато от баварците може да се очаква абсолютно всичко под ръководството на Карло Анчелоти. На „Бернабеу” обаче са пределно мотивирани да станат първият отбор в Европа, който печели Шампионска лига в две поредни години. Освен това Гарет Бейл мечтае да спечели трофея в родния си град.

Конкуренцията ще бъде убийствена, а развръзката - безкрайно интересна. „Арсенал”, „Манчестър Сити”, „Ювентус” за затаили дъх в очакване да шокират Европа с триумф в турнира на богатите.

4. Европейското първенство до 21 години

Къде и кога? В шест полски града между 16-ти и 30-ти юни.

Швеция ще се бори да защити титлата си в конкуренцията на още 11 отбора. Какво да кажем обаче за състава на Испания, който се класира на първенството с помощта на звезди като Ектор Бейерин („Арсенал”), Денис Суарез („Барселона”) и Мунир ел Хадади („Валенсия”)?

5. Голд къп

Още един континентален форум ще се състои през следващата година. В състезанието ще бъде определен шампионът на Северна и Централна Америка и Карибите. Обичайните заподозряни за трофея са САЩ, Мексико и Канада.

Домакин на състезанието ще бъдат „янките”, които ще търсят успех номер 6 в надпреварата. При триумф американцките да се доближат само на една титла от рекордьора Мексико. „Ацтеките” имат 7 купи във витрината си.

Единственият друг отбор, който е печелил Голд къп – Канада, също ще се опита да стигне до крайния успех. След 2 загубени финала в последните 4 издания, Кленовите листа не са печелили турнира от 2000 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички