Най-добрите цитати от света на футбола през 2016г.


Най-добрите цитати от света на футбола през 2016г.
Снимка: Getty Images / Guliver

4798 0

2016 година е вече към края си и отправяме поглед към това, което се случи през нея. Футболните страсти не бяха малко. Във Висшата лига отидоха доста колоритни личности, които освен добри специалисти, показват и завидно чувство за хумор. Ето избрани цитати от света на футбола през последните 12 месеца, подбрани от Sky Sports.

Юрген Клоп за очилата си: "Очилата ми са в музея на Борусия Дортмунд. Победихме Байерн и Нури Шахин ги счупи. Не знам какво е било накрая – изгубих си очилата. Имам втори чифт, но е трудно да си намериш очилата без очила!“.

Луис ван Гаал в защита на Рууни: "Не говорим за Уейн Рууни, вие сте тези, които го критикувахте. Вие (сочейки журналиста Нийл Къртис). Ти също, дебалак".

Раниери към журналист: "Хей, човече. Ние сме в Шампионска лига, та ние сме в Шампионската лига, dilly dang, dilly dong!, хайде! Ти говориш "бла, бла, бла", но ние сме в Шампионска лига".

Ван Гаал с обяснение нагледно за мнението си за инцидент между Роберт Хут и Маруан Фелайни по време на мач: "Когато те хвана за косата, каква е твоята реакция? Твоята коса е много по-къса от тази на Фелайни, но какво ще направиш? Реакцията на Фелайни е нормална, такава би била реакцията на всяко човешко същество. Това е позволено само в секс мазохизма, но не и в други ситуации". 

Джон Тери, след шампионската титла на Лестър: "Искам да поздравя Клаудио Раниери и Лестър. Радвам се, че Лестър спечели, а не Тотнъм“.

Ходжсън на последната си пресконференция като наставник на Англия: "Въобще не знам какво правя тук. Но ми казаха, че е важно да се явя. Предполагам, че отчасти това е, тъй като хората все още остроумничат по повод нашето трагично представяне. Предполагам ме извикаха, защото все някой трябва да се изправи и да поеме камъните и стрелите.

Моуриньо при първата му пресконференция като мениджър на Манчестър Юнайтед, визирайки Арсен Венгер: „Има някой мениджъри, които са печелили титлата преди 10 години, а други никога не са я печелили. Аз спечелих титлата преди една година. Така че, ако аз имам да доказвам нещо, представете си останалите. Това не е важно за мен. Аз играя срещу себе си. Чувствам, че нямам какво да доказвам на другите, но трябва да докажа на себе си. Никога няма да съм способен да работя без успех. Такава е натурата ми".

"Няма да бъда крал в Манчестър, а Бог", при преминаването на Ибрахимович при "червените дяволи".

"В Италия казват треньорът е като шивач – трябва да ушие най-подходящата дреха, спазвайки характеристиките на играчите", Антонио Конте в Челси.

Агентът на Яя Туре към Гуардиола: "Гуардиола спечели няколко мача и се помисли за крал. Живея в Европа и мога да говоря каквото си искам. Гуардиола не може да ме спре. Ще му се извиня, когато той се извини на Мануел Пелегрини за това, което му причини. Миналата година Пелегрини подписа нов договор и след това го изгониха, за да дойте Гуардиола. Пелегрини беше джентълмен. Гуардиола трябва да се извини също така на Джо Харт. Не е нормално да дойдеш в Англия и да се отървеш от няколко английски футболисти".

"Позволено ли ми е да кажа, че харесвам Алекс Фъргюсън? Срещали сме се още преди да стана мениджър на Ливърпул. Радвам се, че той е казал нещо позитивно. Фъргюсън направи големи неща в Манчестър Юнайтед, което не е много добре за Ливърпул, но пък се изказва положително за нас", Юрген Клоп.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички