Тонали и Дзаниоло са признали, че са залагали, но не на футбол, още поне 10 играчи от Серия А са замесени


 Тонали и Дзаниоло са признали, че са залагали, но не на футбол, още поне 10 играчи от Серия А са замесени
Снимка: Getty Images

910 0

Двамата италиански национали Сандро Тонали и Николо Дзаниоло са признали пред полицията, че са залагали на незаконни платформи, но твърдят, че нито един от залаганията не е бил на футбол.

Calciomercato.com описва как двамата са били посетени от следователи на италианската тренировъчна база в Коверчиано в четвъртък вечер, след като папаракът Фабрицио Корона информира, че са участвали в залагания на незаконни платформи.

Скандалът в Италия се разраства

Оттогава двамата играчи се оттеглиха от отбора на Италия и напуснаха Коверчано. Те бяха заменени от Самуеле Ричи и Стефан Ел Шаарауи в отбора на Лучано Спалети.

Тонали и Дзаниоло, и двамата почти разплакани, признали пред разследващите, че са залагали на някои незаконни платформи, но никога не са залагали на футболни мачове. Твърденията им са, че са играли покер и блекджек.

Полицията е иззела телефоните и таблетите им в рамките на разследването. И двамата отрекоха да са говорили с Николо Фаджоли за залози на футбол. Според информацията най-малко 10 други играчи от Серия А са замесени в разрастващия се скандал със залаганията. Всички участващи играчи рискуват до тригодишна забрана, която може да бъде намалена чрез сътрудничество или признаване на вина. По-рано Фаджоли също направи важно самопризнание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички